Dit zijn de nieuwe Sonos Era 100 en Era 300 speakers

Dit zijn de nieuwe Sonos Era 100 en Era 300 speakers

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Sonos heeft twee nieuwe producten aangekondigd, de Sonos Era 100 en Era 300. In dit artikel kom je alles te weten over de nieuwe speakers.

Sonos Era 100: nu met stereo, bluetooth én TruePlay

We beginnen allereerst met de Sonos Era 100. Deze compacte speaker volgt de Sonos One-serie op met een geheel nieuwe naam. De speaker lijkt wel op veel vlakken op zijn voorganger maar is ook heel verschillend.

De Era 100 is een stukje langer dan de Sonos One en komt met nieuwe hardware waaronder twee onder een hoek geplaatste tweeters. Deze tweeters maken stereogeluid mogelijk. De grotere midwoofer in de Era 100 zorgt voor verbeterde bas. Daarnaast is er nu, naast wifi- ook bluetooth-ondersteuning. Sonos heeft dit toegevoegd op verzoek van gebruikers. Zij gaven aan dat dat toch wel een gewilde functie was. Onder andere om YouTube te streamen naar de Sonos-speaker of om vrienden ervan gebruik te laten maken zonder dat ze de Sonos-app hoeven te downloaden.

Dit zijn de nieuwe Sonos Era 100 en Era 300 speakers

De Era 100 is volgens Sonos zeer geschikt voor een plekje op je boekenplank, aanrecht, bureau of nachtkastje. Je kan de Era 100 ook, als je er twee hebt, als achterspeakers gebruiken in je woonkamer. Je creëert zo surround sound-systeem voor bij je volgende Netflix-film.

iPhone-gebruikers kunnen al geruime tijd gebruik maken van een functie van Sonos die op Android-telefoons ontbreekt: TruePlay. Daarmee past de soundbar zijn geluid aan aan de omgeving waarin hij zich bevindt. TruePlay is nu niet meer exclusief beschikbaar voor iOS-apparaten. Sonos heeft namelijk een alternatief ontwikkeld dat bijna net zo goed is als TruePlay en die heet Quick Tuning. Je kan dus met deze functie het geluid van de Era 100 aanpassen aan de plek waar hij staat. Die mogelijkheid zagen we tot nu alleen nog bij de Sonos Move.

Sonos Era 300: Dolby Atmos!

De Sonos Era 300 is een compleet nieuwe luidspreker en die komt met ruimtelijke audio via Dolby Audio. Dat is vrij ongewoon voor zo'n compacte speaker, maar de Era 300 heeft het voor elkaar gekregen. Dat is te danken aan de zes krachtige drivers die het geluid naar links, rechts, naar voren en naar boven sturen. Hierdoor wordt het geluid van films en series veel realistischer. Het lijkt net of die F-16 uit de film echt over je hoofd vliegt en klinkt het net alsof de regen op tv echt in je woonkamer valt.

Dit zijn de nieuwe Sonos Era 100 en Era 300 speakers

Sonos gaat vanaf 28 maart 2023 ook ondersteuning voor ruimtelijke audio toevoegen aan Apple Music. Apple Music met ruimtelijke audio is beschikbaar op de Sonos Era 300, Arc en Beam (Gen 2).

Sonos adviseert filmfans om twee Sonos Era 300-speakers te koppelen met een Arc of Beam (Gen 2) om een "supercharged Dolby Atmos-ervaring te creëren die hen dieper in de actie trekt".

Geen Google Assistant

Op beide speakers is Sonos Voice Control te vinden, dat is het alternatief voor de Google Assistant. Amazon Alexa is ook van de partij. Je leest hier alles over de spraakassistent van Sonos. Sonos Voice Control kan helaas nog geen Nederlands.

Sonos Era 100 en 300 kopen

De Sonos Era 100 en Sonos Era 300 zijn beide verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart voor een adviesprijs van 279 en 499 euro. Ze liggen vanaf 28 maart in de winkels.

Sonos Era 100 Sonos Era 300
Afmetingen: 182,5 x 120 x 130,5 mm 160 x 260 x 185 mm
Gewicht: 2.02 kg 4.47 kg
Versterkers: 3 class-D 6 class-D
Tweeters: 4
Woofers: 1 2
Microfoons: 1 1
Geluid:  Stereo Stereo, Dolby Atmos
Connectiviteit: Wifi, Bluetooth Wifi, Bluetooth
Aansluitingen:  USB-C line in USB-C line in
Functies: Equalizer via de Sonos-app, Trueplay,  AirPlay 2, Sonos Voice Control Equalizer via de Sonos-app, Trueplay, AirPlay 2, Sonos Voice Control
Gebruik: Zeer geschikt voor compacte ruimtes zoals boekenplanken Zeer geschikt voor ruimtelijke audio en meeslepende thuisbioscoop
Kleur: Zwart of wit Zwart of wit
Adviesprijs: € 279 € 499

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk