Sony kondigt Xperia-evenement aan: Xperia 1 IV verwacht

Sony kondigt Xperia-evenement aan: Xperia 1 IV verwacht

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Op 11 mei gaat Sony naar verwachting een nieuw toptoestel aankondigen. Het bedrijf houdt op 11 mei een Xperia-evenement en hint erg duidelijk naar een vlaggenschip. Naar verwachting gaat het om de Xperia 1 IV en we bespreken wat al over de telefoon is gelekt.

Sony Xperia 1 IV-lancering

In een teaservideo op YouTube laat Sony weten dat het tijd is om een nieuwe smartphone aan de wereld te tonen. Het is het volgende vlaggenschip uit de Xperia 1-serie, vermoedelijk de Xperia 1 IV, dat doet het merk duidelijk uitschijnen. We zien opnieuw beelden van de lancering van oudere toestellen uit de flagshipserie en de video eindigt met de zin: "Next ONE is coming". Sony gaat zijn premium telefoon op 11 mei aankondigen.

We hebben al een idee van wat Sony met de Xperia 1 IV gaat presenteren, want de eerste renders van het toestel zijn vorige maand gelekt door een betrouwbare bron. Hij heeft het herkenbare design van Sony-telefoons met een 21:9-scherm. Het paneel is opnieuw een 4K-scherm met een grootte van 6,5 inch en een verversingssnelheid van 120 Hz.

Nieuwe 50 MP camera en 8K-video

Opvallend is dat Sony ook blijft vasthouden aan de 3,5 mm audiojack en de vingerafdrukscanner heeft opnieuw een plaatsje aan de zijkant als onderdeel van de powerknop. De Google Assistent-knop is bij deze telefoon verdwenen.

- Lees verder onder de afbeeldingen -

Sony kondigt Xperia-evenement aan: Xperia 1 IV verwacht

De camera bestaat uit drie cameralenzen en er is opnieuw een periscoopcamera die moet zorgen voor een degelijk optisch zoombereik. Volgens geruchten rust het merk de Xperia 1 IV uit met een nieuwe 50 MP camerasensor die video-opnames kan maken met een 8K-resolutie.

De Xperia 1 IV wordt het eerst toestel dat Sony lanceert sinds de Xperia Pro-I met zijn 1 inch camerasensor. We konden die cameratelefoon testen samen met de Pixel 6 Pro. De Xperia 1 III was vorig jaar voor 1.299 euro te koop, maar het is niet bekend wat voor adviesprijs zijn opvolger krijgt.

De populairste artikelen over Sony

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk