Sony-smartphones die Android 13 krijgen: een overzicht

Sony-smartphones die Android 13 krijgen: een overzicht

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Sinds het begin van deze maand is Sony begonnen met het uitrollen van Android 13 naar zijn huidige vlaggenschepen. Welke andere Sony-smartphones kunnen de Android 13-update verwachten?

Sony en Android 13

Sony was er dit jaar verrassend snel bij met de update naar Android 13 voor hun huidige vlaggenschepen: de Xperia 1 IV en de Xperia 5 IV. Begin deze maand deelde de Japanse smartphonemaker op Twitter namelijk aan dat de Android 13-update gereed was. Hiermee was Sony één van de eerste smartphonefabrikanten die de nieuwste versie van Android uitrolde.

Sony gebruikt altijd een vrij schone Android-schil die heel dicht in de buurt komt van 'puur Android' zoals Google het bedoeld heeft. Hiermee neemt Sony dus ook veel nieuwe functies van Android 13 over. Denk hierbij aan een privacy vriendelijkere fotokiezer, taalinstellingen per app en meer Material You-kleuren. Meer over de nieuwe functies in Android 13 lees je hier. Naast deze functies zal Sony weer enkele handigheidjes toevoegen, denk hierbij aan de zijsensor waardoor je eenvoudiger kunt multitasken en meerdere vensters kunt openen.

Deze Sony-smartphones krijgen Android 13

Zoals hierboven al gemeld wordt de Android 13-update op dit moment voor de Sony Xperia 1 IV en de Xperia 5 IV uitgerold. Ook gebruikers van een Xperia 1 III, Xperia 5 III, Xperia Pro-I en Xperia 10 IV kunnen een update naar Android 13 verwachten. Het is nog niet bekend wanneer deze smartphones de update gaan krijgen. Zodra de update beschikbaar is krijg je deze automatisch binnen, je kunt het ook handmatig controleren. Ga hiervoor naar Instellingen -> Systeem -> Software-update.

Gerelateerde artikelen

Voor al deze laatst genoemde toestellen is het overigens wel direct de laatste Android-upgrade. Sony geeft hun high-end smartphones namelijk twee Android-upgrades en de low-end en midrangers maar één upgrade. De fabrikant belooft verder drie jaar aan beveiligingsupdates voor zijn high-end telefoons, de andere toestellen moeten het doen met twee jaar.

Deze Sony-smartphones krijgen Android 13
Sony-smartphones die Android 13 krijgen: een overzicht

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk