Deze Sony Walkman met Android kost zoveel als tweedehands auto

Deze Sony Walkman met Android kost zoveel als tweedehands auto

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Sony brengt twee nieuwe op Android-gebaseerde mp3-spelers uit. Het duurste model kost omgerekende 3561 euro en hij heeft een behuizing die gemaakt is van koper met een laag goud. De DAC en alle gebruikte chips zijn zelf door het Japanse merk ontworpen.

Sony Walkmans

'NW-WM1ZM2' en 'NW-WM1AM' dat zijn de weinig catchy namen van Sony's premium Walkman-muziekspelers uit de 'Signature Series' . Die eerste, het duurste model, is gemaakt van koper met goud en voor de NW-WM1AM werd aluminium gebruikt. Zelfs voor de soldering van de printplaten werd een loodvrij en met goud geïnjecteerd materiaal gebruikt. Dat moet leiden tot een rijker geluid volgens de fabrikant.

Beide Walkmans werken op Android 11 en ze hebben een 5 inch HD LCD-scherm. Ze komen elk met twee audiojacks van 3,5 mm en 4,4 mm. Sony stelt in zijn persbericht. dat alle chips en de DAC in eigen huis zijn ontworpen om een optimaal geluid te garanderen. De 4,4 mm jack is gemaakt met een kwalitatieve kabel van het premium merk Kimber Kable. Aan de rechterzijde zijn knoppen waarmee je het volume aanpast, afspeelt en pauzeert of door je bibliotheek aan nummers bladert.

Je kan beide muziekspelers 40 uur gebruiken alvorens ze weer via de usb-c-poort aan de oplader moeten. De NW-WM1ZM2 komt met 256 GB opslag en de NW-WM1AM heeft 128 GB voorzien voor muziek en media. Je kan de opslag ook uitbreiden via microSD.

Met het succes van de smartphone is Apple met de iPod gestopt, maar er zijn nog genoeg afzonderlijke muziekspelers met Android die op de echte audiofielen zijn gericht.

Nieuwe Sony Walkmans kopen

De 'NW-WM1ZM2' en 'NW-WM1AM' zijn alvast in Noord-Amerika te koop waar ze omgerekend respectievelijk 3.561 euro en 1.348 euro kosten. Toch zijn beide producten ook in Nederland en België te zien in de webshop van Sony. Je kan daar ook de voorgangers van deze walkmans kopen.

Recent konden we op Androidworld de nieuwe LinkBuds S-oortjes testen. verder hebben we ook de laatste premium koptelefoon van Sony getest, de WH-1000XM5. Dit is onze uitgebreide review. Zou jij zoveel geld willen neerleggen voor een muziekspeler? Laat het ons weten in de reacties.

Een introductievideo van de Walkmans

De populairste artikelen over koptelefoons en oortjes

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk