'Sony Xperia 1 IV-renders gelekt: Sony blijft vooral zichzelf

'Sony Xperia 1 IV-renders gelekt: Sony blijft vooral zichzelf

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De eerste renders van Sony's aankomende toptelefoon, de Xperia 1 IV zijn gelekt. Het toestel heeft een erg herkenbaar design vergeleken met zijn voorganger en hij behoudt de 3,5 mm audiojack samen met de periscoopcamera in een verticale cameraopstelling.

Sony Xperia 1 IV

In het najaar van 2021 verraste Sony door een extra flagship op de markt te brengen met een grote 1 inch camerasensor. De Xperia Pro-I konden we al uitgebreid vergelijken met de camera van de Google Pixel 6 Pro. Toch betekent die extra lancering niet dat we in 2022 geen topmodel van het bedrijf hoeven te verwachten. Er zijn nu renders gelekt van de Xperia 1 IV, uit te spreken als "mark vier". De beelden zijn afkomstig van het betrouwbare OnLeaks.

Sony is een bedrijf dat al jarenlang eigenzinnig zijn eigen pad volgt met zijn telefoons en alles wijst erop dat de Japanners geen intenties hebben om in 2022 van dat pad af te wijken. De Xperia 1 IV krijgt opnieuw een 6,5 inch scherm met een lange 21:9-beeldverhouding en de kenmerkende schermranden aan de boven- en onderzijde. Het paneel is naar verwachting opnieuw een 4K-scherm met 120Hz en zonder afgeronde zijkanten.

Behuizing en camera

De afmetingen leren ons dat de telefoon ongeveer dezelfde grootte krijgt. Hij meet 164,7 x 70,8 x 8,3 mm, vergeleken met 165 x 71 x 8,2 bij de Xperia 1 III. Als we de behuizing bekijken zien we opnieuw rechts de volumeknoppen en de powerknop die dienst doet als vingerafdrukscanner. Bovenaan in het frame is opnieuw plaats voor een 3,5 mm audiojack en een opvallende afwezige is de Google Assistent-knop.

- Lees verder onder de afbeeldingen -

'Sony Xperia 1 IV-renders gelekt: Sony blijft vooral zichzelf

Ook de cameraopstelling komt ons erg bekend voor bij de Xperia 1 IV. De drie cameralenzen staan verticaal opgesteld en er is opnieuw een periscoopcamera voorzien volgens geruchten. Sony zou een nieuwe 50 MP hoofdcamera gebruiken en de telefoon zal voor het eerst 8K-video-opnames ondersteunen.

Beschikbaarheid

Het is nog niet bekend wanneer we de Sony Xperia 1 IV mogen verwachten, maar vermoedelijk zal het ergens in april zijn. Ook de prijs is nog niet bekend, maar volgens de lekken verschijnt hij in een zwarte en een groene kleur. Wat is jouw eerste indruk? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

De populairste artikelen over Sony

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk