Spotify neemt bedrijf over dat ongewenste inhoud uit podcasts vist

Spotify neemt bedrijf over dat ongewenste inhoud uit podcasts vist

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Spotify heeft een bedrijf overgenomen dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van een techniek die haatzaaiende en ongewenste inhoud in audio kan opsporen. Spotify wil deze techniek gaan gebruiken om ongewenste inhoud te detecteren bij podcasts. Volgens Spotify moet het platform hierdoor een stuk veiliger worden.

Haatzaaiende podcasts weren

Spotify kennen we natuurlijk allemaal. Het is de grootste muziekstreamingsdienst ter wereld en telt momenteel zo'n 180 miljoen gebruikers. Op de dienst zijn op dit moment verder zo'n 70 miljoen muzieknummers te beluisteren en bijna drie miljoen podcasts, waar onze podcast er natuurlijk één van is. Spotify kost, afgezien het studentenabonnement, minimaal 9,99 euro per maand. Meer informatie, tips en andere handige artikelen over de muziekstreamingsdienst kun je hier lezen.

Volgens Spotify zitten er tussen al die podcasts op dienst, ook schadelijke en haatzaaiende podcasts. Wat de dienst hieronder verstaat maken ze niet bekend, ze spreken over 'haatzaaiende', 'schadelijke' en 'misbruikmakende' podcasts. Het bedrijf wil deze podcasts beter kunnen detecteren en heeft daarom het Ierse bedrijf Kinzen overgenomen. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwikkelen van machine learning-technieken om bepaalde schadelijke fragmenten uit audiofragmenten te halen. Volgens Spotify kunnen deze geavanceerde technieken dit in verschillende talen doen én gebruikt Kinzen ook nog altijd menselijke deskundigheid. Dit alles zal er volgens de streamingsdienst voor moeten zorgen dat het platform veilig is en blijft.

Eerdere samenwerking

Spotify werkte al eerder met het bedrijf samen, maar heeft er nu dus voor gekozen het in zijn geheel over te nemen. De streamingsdienst zegt hier zelf het volgende over: ''We hebben al lang een impactvolle en collaboratieve samenwerking met Kinzen en zijn een goed team. Door nu als één geheel samen te werken, kunnen we ons vermogen om ongewenste inhoud op te sporen en aan te pakken verder gaan verbeteren, en nog belangrijker, dit kunnen we nu op een manier die beter rekening houdt met de lokale context.''

Spotify - Muziek en podcasts

Spotify - Muziek en podcasts

Spotify is een populaire muziekapp in Nederland die momenteel wereldwijd 159 miljoen gebruikers heeft waarvan 71 miljoen gebruikers betaalt voor ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk