Systeemupdate van Google Play komt met fotokiezer voor meer telefoons

Systeemupdate van Google Play komt met fotokiezer voor meer telefoons

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Android 13 kwam met een fotokiezer (de photo picker), waardoor je apps toegang kunt geven tot je galerij zodat je er makkelijk een foto uit kunt halen. Deze fotokiezer zorgt dat je een nieuwe manier hebt om veilig foto’s te delen. Nu is het deel van de Google Play-diensten, waardoor het niet meer alleen voor Android 13-telefoons is. Sterker nog: het is nu voor telefoons op Android 4.4 KitKat en hoger.

Fotokiezer

Google Voice is één van de eerste apps die gebruikmaakt van die fotokiezer (of eigenlijk mediakiezer). In een server-update is te merken dat er een nieuwe manier is om foto’s toe te voegen. Er wordt gebruikgemaakt van de camera-interface van je telefoon in plaats van een zelfgemaakte oplossing. Het kan voorkomen dat je het nog niet in Google Voice hebt: dan komt het waarschijnlijk later alsnog.

Er zijn meer vernieuwingen in de Google Play-systeemupdate, namelijk aanpassingen voor wanneer je de klok van je toestel wil aanpassen binnen een account dat onderhevig is aan begeleiding. Denk bijvoorbeeld aan accounts van kinderen. Zij kunnen de klok niet niet aanpassen, maar je kunt nu ook een begeleid account aanmaken zonder tijdrestricties dat wel de klok kan aanpassen, laat Google weten.

Vernieuwingen voor Google Play

De Wallet-app heeft ook meerdere vernieuwingen. Zo is er een API-update voor ontwikkelaars waardoor ze deeplinks kunnen toevoegen aan Google Wallet-schermen. Ook is het mogelijk om een eigen GPay-knop aan te maken voor mensen die iets met hun app willen verkopen. Tot slot komen er ook vernieuwingen naar de Google Play Store, namelijk nieuwe mogelijkheden om je de apps en games die bij je passen te vinden, optimalisaties waardoor downloaden en installeren sneller gaat, verbeteringen aan Play Protect voor de veiligheid en de standaard bug fixes.

Veel van deze vernieuwingen komen een dezer dagen of weken naar je Android-toestel. Het zijn geen wereldschokkende aanpassingen, maar zeker als je een account met begeleiding hebt, dan kan dat klokverhaal erg uitmaken.

Systeemupdate van Google Play komt met fotokiezer voor meer telefoons

Verander jij de klok van je telefoon wel eens? Zo ja, waarom? Laat het nu achter in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk