TikTok test speciale podcastfunctie, dit kan je ermee

TikTok test speciale podcastfunctie, dit kan je ermee

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

TikTok gaat volgens geruchten een een speciale podcastfunctie uitbrengen. Hierdoor kan je straks naar audio van TikTok-filmpjes luisteren zelfs als je de app niet meer open hebt.

Podcasts en muziek op TikTok Music

Afgelopen juli kwamen we al met nieuws dat TikTok werkte aan een eigen streamingsdienst voor muziek, zo bleek uit een patentaanvraag. Met TikTok Music zou het Chinese bedrijf de strijd willen aangaan met onder andere Apple Music, Spotify en YouTube Music. In de patentaanvraag staat dat de dienst gebruikt kan worden voor het volgende: ''Een variëteit van goederen en diensten, inclusief een app waarin gebruikers muziek kunnen downloaden, delen én afspelen. Je kunt er ook songteksten en albums vinden.'' Met TikTok Music zouden gebruikers ook muziek en video's kunnen livestreamen.

Gerelateerde artikelen

Volgens Business Insider gaat TikTok nu ook werken aan een podcastfunctie in de app. Met deze functie moet het mogelijk worden om naar het geluid van TikTok-video's te luisteren terwijl de app enkel op de achtergrond werkt. Op dit moment wordt een video - zodra je de app sluit - direct gesloten of gepauzeerd. De nieuwe functie moet het voor gebruikers mogelijk maken om andere taken om hun smartphone uit te voeren, en tegelijkertijd naar de audio van een bepaalde video te blijven luisteren.

Nog meer functies?

Of TikTok hiermee ook echt podcasts op zijn platform wil integreren is niet bekend. Met de nieuwe functie zal de stap hiernaartoe wel groter worden. Als de functie geïntegreerd gaat worden is het voor gebruikers namelijk mogelijk om een videopodcast te uploaden. De maximale duur van dit soort video's zal dan wel omhoog moeten gaan.

Wat vind jij van het idee dat er straks wellicht podcasts op TikTok te vinden zijn? Laat het weten in de comments onder dit artikel.

TikTok

TikTok

TikTok is een app waarin je korte stukjes van miljoenen nummers kunt playbacken. Je kunt allerlei video's maken met effecten zoals het versnellen of vertragen ervan ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk