Twitter Blue-abonnement nu ook beschikbaar voor Android

Twitter Blue-abonnement nu ook beschikbaar voor Android

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Het Twitter Blue-abonnement is vanaf nu officieel beschikbaar voor Android. Het abonnement gaat 11 dollar per maand kosten, maar liefst 3 dollar meer dan het Blue abonnement via de webbrowser. Wat is Twitter Blue, hoe werkt het en komt het ook naar Nederland en België?

Twitter Blue

Twitter Blue is een betaald abonnement waarmee je extra functies in de mobiele app van Twitter krijgt. Zo kun je Tweets ongedaan maken, 1080p video's uploaden, Tweets bewerken binnen 30 seconden en een blauw vinkje krijgen. Daarnaast zal je straks ook minder advertenties voorgeschoteld moeten krijgen en door de algoritmes van Twitter beter opgepakt worden. Door dit laatste zal de zichtbaarheid van je account verbeterd moeten worden.

Gerelateerde artikelen

Vooral rondom het blauwe vinkje was er veel ophef. Vanaf 2009 betekenen de blauwe vinkjes namelijk dat je met een geverifieerd account te maken had. Nu laten ze echter alleen nog maar zien dat iemand betaalt voor Twitter. Geverifieerde accounts zouden nu vinkjes moeten krijgen met een zilveren of gouden kleur, meer hierover lees je hier.

Officieel voor Android

Vanaf vandaag is Twitter Blue officieel beschikbaar voor de Twitter-app op Android. Hiervoor zal je 11 dollar per maand moeten gaan betalen, 3 dollar meer dan voor het abonnement op de webversie. Dit zal te maken hebben met de in-app aankopen van Google Play. Het was eerder nog niet mogelijk om Twitter Blue in de Twitter-app van Android te gebruiken. Het was wel al beschikbaar voor iOS en zoals al eerder genoemd voor de webversie van Twitter.

Twitter Blue is tot nu toe beschikbaar in de Verenigde Staten, Canada, Japan, Australië, Nieuw-Zeeland en het Verenigd Koninkrijk. Of het abonnement ook naar Nederland gaat komen en wat het dan gaat kosten is nog niet bekend.

Zal jij een abonnement op Twitter Blue nemen? En zo ja, waarom precies? Laat het weten in de comments onder dit artikel.

Twitter

Twitter

Dit is de officiële Twitterapplicatie van het bekende sociale netwerk. Je kunt korte berichtjes de wereld insturen of personen een privéberichtje sturen. ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk