Twitter introduceert goud en grijs vinkje: dit betekent het

Twitter introduceert goud en grijs vinkje: dit betekent het

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Als je volgende week op Twitter kijkt, zal je nieuw goud vinkje zien naast accounts van bedrijven en een grijs bij accounts van overheidsinstanties. Het blauwe vinkje is daarentegen enkel bedoeld voor accounts van personen. De vinkjes duiden er altijd op dat het bewuste account is geverifieerd.

Goud vinkje Twitter

Twitter worstelt de laatste weken met zijn systeem voor geverifieerde accounts. Nadat Elon Musk gebruikers liet betalen voor een blauw vinkje, werd al snel duidelijk dat dat problemen veroorzaakte. Zo werd er bijvoorbeeld een nepaccount van de oud-president van de Verenigde Staten, George W. Bush, geverifieerd, die dan in tweets ging verkondigen dat hij het doden van Irakezen miste.

De betaalde verificaties zijn inmiddels stopgezet en Twitter behandelt al een tijdlang geen verzoeken meer voor verificaties. Achter de schermen wordt er namelijk gewerkt aan een alternatief systeem een vinkje in drie kleuren, dat verklaart Elon Musk in een reactie op een Twitter-gebruiker. Een nieuw goud vinkje wijst op een geverifieerd account van een bedrijf, grijs op een overheidsinstantie en blauw op een persoon.

Moeilijkheden met nieuw systeem

Musk stelt ook in zijn tweet dat elk account handmatig wordt geverifieerd, wat een hele klus is voor Twitter. Dat is waarschijnlijk nog extra moeilijk doordat een aanzienlijk deel van de Twitter-medewerkers recent zijn ontslag heeft gekregen, een besparingsoperatie van de nieuwe 'Chief Twit'.

Twitter gaat wel opnieuw starten met de betaalde verificatie van accounts voor personen. Iedereen kan dus tegen betaling zijn account laten verifiëren, maar het proces gebeurt nu dus handmatig om misbruik tegen te gaan. Mogelijk zal die verificatie daardoor vertraging oplopen. Tegelijk komt er ook een systeem met labels. Personen kunnen daarmee aanduiden dat ze deel uitmaken van een organisatie. Het nieuwe systeem voor verificatie moet ingaan vanaf vrijdag 2 december.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Twitter? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

Afbeelding: 'The Summit Thursday', Web Summit, (CC by 2.0)

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk