Twitterfeed weg: apps van derden laden tweets niet meer

Twitterfeed weg: apps van derden laden tweets niet meer

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

“Ik gebruik al jaren Flamingo in plaats van Twitter, tot gisteravond. Hij laat geen nieuwe tweets meer zien en ook in de appwinkel kom ik hem niet meer tegen. Is daar bij jullie iets van bekend?” Leo van der Meer kwam bij ons met deze vraag. Helaas is het niet gewoon een technische fout van zijn account of van Flamingo. Allerlei apps van derde partijen laden tweets niet meer.

Twitter-API

Bij de ene app werkt het niet meer om tweets te updaten, bij de ander kun je zelfs niet meer inloggen. Grote apps als Tweetbot, Twitterrific en Echofon lijden eronder, maar dus ook kleinere partijen zoals Flamingo, Talon, Fenix en Feather. De makers van Tweetbot en Twitterrific spuien op Mastodon hun gal: “Heeft Twitter apps van derden nu de nek omgedraaid?” schrijft Sean ‘Twitterrific’ Heber. Terwijl Paul Haddad van Tweetbot zegt: “Ik hoop dat wat er aan de hand is bij Twitter gewoon een automatische spambeschermingsbot is die onterecht goede apps tegenhoudt.”

Het lijkt erop dat Twitter de API heeft aangepast. API is iets dat je in je app kunt bouwen en dat als het ware een brug slaat tussen jouw app en de database van een andere app. Het kan dus zeker een bewuste keuze zijn van Twitter, dat sinds Elon Musk de scepter zwaait sowieso wat experimenteel aan de slag is. Twitter heeft er nog niets over gezegd, maar op het ontwikkelaarsforum van Twitter is wel te zien dat de apps ‘geschorst’ zijn. Aangezien Twitter niet echt een duidelijke roadmap communiceert aan ontwikkelaars is het moeilijk te zeggen of deze apps nu allemaal waardeloos zijn geworden.

Gerelateerde artikelen

De oplossing

Er is ook geen workaround, behalve de originele Twitter-app te gebruiken of in de browser naar Twitter te gaan. Spijtig, maar waar. Gloort er helemaal geen hoop aan de horizon? Wel een beetje. Er zit ergens op een hoogspanningskabel een klein blauw vogeltje en dat heeft gezegd dat Twitter blijft investeren in zijn ontwikkelaarsplatform, zeker zijn Twitter-API. We houden het in de gaten.

Dank je wel Leo, hopelijk is er snel een oplossing!

Beeldbron: Atrialis

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk