'Vind je Google Pixel binnenkort ook terug als hij uit staat'

'Vind je Google Pixel binnenkort ook terug als hij uit staat'

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Google is bezig met een functie om de locatie van een Pixel-telefoon altijd te kunnen zien, ook als het toestel uit is. Dit schrijft 91Mobiles op basis van informatie uit gelekte broncode van Android 14.

Android 14

Het idee is dat je straks als je batterij volledig op is, of als locatiedetectie is uitgeschakeld, toch nog je telefoon kunt vinden. Deze nieuwe functie zou worden geïntroduceerd tegelijk met Android 14 en dit is hoe het werkt. Er worden zogeheten Finger Network-sleutels gestuurd naar de chip in het apparaat (die ook van Bluetooth Low Energy is voorzien). Zo kan deze chip dankzij die Bluetooth (en het altijd aan staan) signalen sturen en zo weet je dus altijd waar je Pixel zich bevindt.

Die Bluetooth Low Energy is niet in elk toestel te vinden en of het überhaupt op de Pixel-telefoons zou kunnen die we nu kennen, dat is ook de vraag. Zou het dan een speciale functie zijn op de Pixel 8? Het zou een mooie factor zijn voor de aankondiging van het aankomende toestel. In ieder geval is het niet origineel: Je kunt Apple AirPods ook opsporen zonder dat het apparaat online of aan hoeft te zijn.

Gerelateerde artikelen

Pixel kwijt

Wel is het een heel gewilde optie. Als een dief er met je toestel vandoor is, dan kun je hopelijk snel actie ondernemen, of als je hem na een feestje in de laatste trein hebt laten liggen en de trein ergens weggerangeerd is, dan weet je tenminste waarheen. De mogelijk nieuwe optie voor Pixel zou Pixel Power-off Finder heten en Bluetooth moet er wel voor aanstaan om het te kunnen gebruiken.

De broncode zou binnen het vroege toegangsprogramma naar leveranciers van onderdelen zijn gestuurd. Er wordt overigens door Google wel meer bedacht voor het opsporen van je telefoon, zo zou het overwegen om eenzelfde soort netwerk van Android-telefoons te gebruiken als Apple doet om bijvoorbeeld AirTags op te sporen met iPhones. Er zijn er 3 miljard op de wereld, dus dat is zeker geen slecht idee.Hier hebben we echter nog geen officiële informatie over ontvangen, wat ook geldt voor de functie die we hierboven beschrijven.

Ben jij je telefoon wel eens kwijt geweest en heb je hem dankzij de software van Google kunnen opsporen? Laat het achter in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk