Vivaldi Browser: Microsoft Edge is niet meer nodig om Bing Chat te gebruiken

Vivaldi Browser: Microsoft Edge is niet meer nodig om Bing Chat te gebruiken

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Vivaldi lanceert vandaag de nieuwe versie, Vivaldi 6.1 voor Windows, Linux, macOS, Android, tablets en Chromebooks. Die versie maakt het mogelijk om Bing Chat buiten Microsoft Edge om te gebruiken.

Toegang tot Bing Chat met Vivaldi Browser

Er zijn mensen die Bing Chat willen proberen, maar dit niet kunnen doen, omdat ze daarvoor Microsoft Edge moeten installeren. Dat is jammer want Bing Chat bevat nu de AI-functies van ChatGPT. Die functies zijn alleen beschikbaar in Microsoft-apps zoals Bing en Edge. Dat zijn Microsofts alternatieven voor Googles zoekmachine en Chrome.

Vivaldi Browser heeft nu stappen ondernomen om iedereen alsnog toegang te geven tot Bing Chat, zonder daarvoor Edge te hoeven installeren. Vivaldi Browser is uiteraard wel een vereiste. Vivaldi doet zich namelijk voor als Microsoft Edge wanneer iemand Bing bezoekt. Dit betekent dat je met Vivaldi toegang hebt tot Bing Chat op desktop- en Android-apparaten. Dit betekent dat je Bing-chat kunt gebruiken om vragen te stellen en antwoorden te krijgen in natuurlijke taal, het web kunt doorzoeken en nog veel meer.

Vivaldi Browser: Microsoft Edge is niet meer nodig om Bing Chat te gebruiken

Vivaldi heeft hiervoor eenvoudigweg de 'user agent' aangepast wanneer je Bing bezoekt, zodat de browser wordt ge√Įdentificeerd als Microsoft Edge. Op die manier is alle functionaliteit beschikbaar zoals het zou zijn op de browser van Microsoft.

Vivaldi Browser: Microsoft Edge is niet meer nodig om Bing Chat te gebruiken

Het is overigens niet helemaal hetzelfde als Edge, omdat Edge ook een Bing-zijbalk heeft waarmee je Bing een social mediabericht kunt laten samenstellen of een stuk tekst kunt laten herschrijven. Maar veel van de functies die je wilt, zijn beschikbaar via de Bing-website.

Vivaldi is de eerste browser die dit doet, maar het zou niet verrassend zijn als andere browsers dit voorbeeld volgen. Wat vind jij van de nieuwe Vivaldi-browser met Bing Chat? Laat een reactie achter onder het artikel en laat ons weten wat jij vindt van deze slimme manier om beperkingen te omzeilen. We horen graag jouw perspectief!

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk