Vivo X90-serie officieel: snelste processor en gigantische camerasensor

Vivo X90-serie officieel: snelste processor en gigantische camerasensor

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Vivo heeft drie nieuwe high-end smartphones aangekondigd. Het gaat om de Vivo X90, X90 Pro en de X90 Pro Plus. Deze laatst genoemde beschikt over de Snapdragon 8 Gen 2-chipset, de nieuwste high-end processor van Qualcomm. Wat hebben de toestellen verder allemaal te bieden?

Vivo X90 Pro Plus

We beginnen met het nieuwe vlaggenschip van Vivo, de X90 Pro Plus. Zoals hierboven genoemd beschikt deze telefoon over de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2-chip. De nieuwste chip van Qualcomm en vermoedelijk de snelste chipset die je straks kunt vinden in een Android-smartphone. Naast deze snelle processor beschikt de X90 Pro Plus over een 6,78 inch QHD+ AMOLED-paneel met een verversingssnelheid van 120 Hz. De telefoon beschikt verder over een 4700 mAh accu die je kunt opladen met een vermogen van 80W bedraad of 50W draadloos.

Als we op de achterkant van de X90 Pro Plus kijken dan zien we vier camera's: een 50 MP hoofdcamera, 50 MP telelens, 48 MP groothoeklens en een 64 MP periscoopcamera. De 50 MP hoofdcamera heeft een grote 1 inch sensor, de grootste sensor die je op dit moment in een smartphone kunt vinden. De Sony Xperia Pro-I en de Xiaomi 12S Ultra gebruikte ook een 1 inch camerasensor. De camera van de X90 Pro Plus wordt daarbij ondersteund door de V2-chip. Dit is een aparte chip die de beeldverweking van de camera moet verbeteren. De OPPO Reno 8 Pro had een vergelijkbare chip, meer hierover lees je hier.

Vivo X90-serie officieel: snelste processor en gigantische camerasensor

X90 en X90 Pro

De kleinere en goedkopere broertjes van de X90 Pro Plus moeten het met iets minder indrukwekkende specificaties doen. De X90 en X90 Pro lijken qua design overigens wel op de X90 Pro Plus. Alle drie de toestellen hebben namelijk een groot rond camera-eiland op de achterkant, afgeronde zijkanten en een groot 6,78 inch beeldscherm. Dit scherm heeft bij de X90 Pro Plus echter een hogere QHD+ resolutie, de X90 en X90 Pro hebben een Full HD+ paneel. Alle drie de smartphones draaien daarnaast op Android 1`3 met hier overheen OriginOS 3, de eigen softwareschil van Vivo.

Gerelateerde artikelen

Als we dan verder kijken naar de verschillen dan zijn de X90 en de X90 Pro uitgerust met drie camera's: een 50 MP hoofdcamera, 50 MP telelens en een 12 MP groothoeklens. De 50 MP hoofdcamera beschikt tevens over een kleinere sensor als degene die in de X90 Pro Plus gebruikt wordt. Als processor gebruiken de X90 en X90 Pro de Dimensity 9200-chip. Een high-end chipset van MediaTek. Tenslotte hebben beide telefoons ook een voordeel ten opzichte van het Pro Plus-model. Ze beschikken namelijk over een grotere accu die je ook nog eens sneller - met 120W - kunt opladen.

Prijs en in Nederland beschikbaar?

De smartphones uit de Vivo X90-serie zijn op dit moment alleen in China aangekondigd, daar kosten de telefoons omgerekend naar euro's 885, 680 en 500 euro. De smartphones worden zeer waarschijnlijk officieel niet in Nederland uitgebracht. Eerder dit jaar begon Vivo wel met de verkoop van smartphones in ons land, na een aantal maanden trok het zichzelf echter alweer terug. En dit is jammer, aangezien de Vivo X80 Pro door onze Claudia vrij enthousiast ontvangen werd.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk