Klacht: volume van Google Nest-speakers is luider dan normaal

Klacht: volume van Google Nest-speakers is luider dan normaal

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De slimme speakers van Google, zoals de Nest Mini of de Nest Hub, klinken de afgelopen weken aanzienlijk luider bij lagere volumeniveaus. Meerdere bezitters van deze apparaten klagen erover.

Google Nest Hub en slimme speakers zijn tijd luider geworden

Als jij een Google Nest Hub of andere Google-luidsprekers met de Google Assistent hebt, is het je de laatste tijd misschien opgevallen dat de volumeniveaus iets hoger lijken dan ze waren. Dit lijkt vooral het geval te zijn bij lagere volume-instellingen. Het probleem lijkt bijna alle Nest-producten te treffen, inclusief de Nest Mini, Nest Hub Max en de Nest Audio.

Op Reddit stromen er in ieder geval meerdere klachten binnen over het volume van Googles smart speakers. Het volume kan bij veel mensen met een Nest-speaker gewoonweg niet laag genoeg, wat ze ook proberen. De meeste Google Nest-gebruikers die eerder naar muziek luisterden met een volumeniveau van ongeveer 5 tot 7 procent, beweren dat de luidspreker nu aanzienlijk luider klinkt op dit volumeniveau. "Zelfs als het volume op 1% staat, klinkt het luider dan toen het volume nog op 5-7% stond", meldt 9to5Google.

Nog geen reactie van Google

Google heeft nog geen informatie gegeven over het aanpassen van de volumeniveaus op zijn Nest-producten. Gezien de hoeveelheid klachten is het wel duidelijk dat het bedrijf een aantal volume-aanpassingen heeft gedaan via een recente software-update. Waarom is onduidelijk en wellicht is het, na al deze klachten, beter om terug te keren naar het oorspronkelijke volumeniveau.

Luister je voordat je naar bed gaat graag naar muziek op een laag volume, dan zul je nu even zonder moeten. Je kan er voor nu helaas niets aan doen. Heb jij momenteel ook last van luidere muziek als je je Nest-apparaat op een laag volume hebt ingesteld? Laat het ons weten in de reacties.

Gerelateerde artikelen

Klacht: volume van Google Nest-speakers is luider dan normaal

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk