'Vouwbare Vivo X Fold+ gelekt en ook een flagship met 10x zoom'

'Vouwbare Vivo X Fold+ gelekt en ook een flagship met 10x zoom'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Vivo, sinds kort ook bij ons actief, heet dit jaar nog wat plannen met nieuwe telefoons in het premium segment. Verwacht wordt een telefoon genaamd de X Fold+ die komt met een Snapdragon 8+ Gen 1. Daarnaast komt er ook een gewoon vlaggenschip, de Vivo X90 Pro+, die inzet op zoomprestaties met de camera.

Vivo X Fold+

Nu Vivo ook op onze markt met zijn telefoons actief is, mogen we misschien wel binnenkort uitkijken naar een vouwbaar model. Er is op Twitter door de geruchtenverspreider Ben Geshkin informatie gelekt over een Vivo X Fold+. Het gaat om de tweede vouwbare telefoon van Vivo, na de X Fold die in het voorjaar werd aangekondigd.

De X Fold+ vouwt op dezelfde manier als de Galaxy Z Fold , maar hij hij krijgt vermoedelijk een groter hoofd- en coverscherm. De panelen van de F FOld hadden een formaat van respectievelijk 8 en 6,53 inch. De Plus versie krijgt een verbeterd scharnier, een ZEISS-cameraopstelling en de Snapdragon 8+ Gen 1-processor. De telefoon werkt ook met een 4730 mAh accu en kan opladen met een vermogen van 80W. Eind deze maand zal Vivo hem volgens de geruchten voorstellen, maar er is nog niets bekend over een komst naar Nederland en België.

10x optische zoom

Het is inmiddels weer even geleden dat er op onze markt een telefoons is verschenen die een telecamera heeft met 10x optische zoom. OPPO heeft zo'n technologie als eerste in 2019 toegepast met de Reno 10x Zoom, maar de Huawei's P40 Pro+ verscheen niet veel later met een nog betere camera. Sindsdien hebben we op de redactie geen telefoon gezien met een beter zoombereik. In onze review kan je zien dat we versteld stonden van de camera van deze telefoon.

Vivo heeft nu plannen om een X90 Pro+ een topmodel uit te brengen met een telecamera die 10x optische zoom aan kan. Dat weet de geruchtenverspreider Ice Universe. Deze telefoon is de opvolger van de X80 Pro, die we al op de redactie konden testen. Verder zal ook de 1 inch Sony IMX989-hoofdcamera een belangrijke rol spelen bij de X90 Pro+. Vivo zal zijn toptoestel vermoedelijk in december aankondigen, en hij zal dan verschijnen met de Snapdragon 8 Gen 2.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk