Waarom de Galaxy Z Fold 3 in bepaalde landen nu Galaxy Fold 3 heet

Waarom de Galaxy Z Fold 3 in bepaalde landen nu Galaxy Fold 3 heet

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung heeft de 'Galaxy Z Fold 3' herdoopt tot de 'Galaxy Fold 3' in verschillende Europese landen. Dat gebeurde in Oekraïne en in de Baltische staten. De letter 'Z' is een Russisch militair symbool geworden in de oorlog met Oekraïne.

Samsung Galaxy Fold 3

Heel wat bedrijven stoppen met hun commerciële activiteiten in Rusland als protest tegen het geweld tegen Oekraïne. Techbedrijven als Apple, Google en Microsoft stopten al met het aanbieden van producten en diensten in het land en ook Samsung stopte begin deze maand met de verkoop van telefoons.

Nu heeft het bedrijf op zijn website in alle stilte de naam van de Galaxy Z Fold 3 verandert in 'Galaxy Fold 3', dat merkte Android Central op. Het bedrijf veranderde de naam in de landen: Oekraïne, Estland, Letland en Litouwen. De letter 'Z' die ook in het groot op het doosje van de vouwbare telefoons staat, is namelijk tijdens de oorlog in Oekraïne uitgegroeid tot een Russisch militair symbool. Het staat op heel wat Russische tanks te lezen, ook al is de precieze oorsprong van het symbool niet bekend. De letter 'Z' maakt geen deel uit van het cyrillisch alfabet. Samsung heeft ook de Galaxy Z Flip 3 hernoemt tot de 'Galaxy Flip 3'.

Wanneer Samsung zijn eerste vouwbare telefoon uitbracht, ontbrak die letter 'Z' nog in de naam, want de telefoon heette de 'Galaxy Fold'. het was pas met de Galaxy Z Fold 2 dat de letter werd gebruikt. Samsung heeft geen verklaring gegeven voor de naamswijziging, maar het lijkt er sterk op dat het bedrijf wil vermijden dat zijn telefoon wordt geassocieerd met het negatieve symbool.

Nepnieuws en censuur

Terwijl heel wat bedrijven hun rug draaien richting Rusland, krijgt de app Telegram kritiek omdat ze nog steeds beschikbaar is in dat land. Op die berichtendienst wordt onder meer nepnieuws gedeeld in Rusland. Heel wat sociale media-apps zoals Facebook en Instagram zijn inmiddels in het land geblokkeerd.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk