Waarom heeft de Samsung Galaxy Z Fold 5 geen speciale gleuf voor de S Pen?

Waarom heeft de Samsung Galaxy Z Fold 5 geen speciale gleuf voor de S Pen?

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Samsung kondigde vorige week de Galaxy Z Fold 5 aan. Ondanks het feit dat het toestel weer met de S Pen-stylus werkt, is er nog altijd geen ruimte voor het pennetje in het toestel. Veel mensen vroegen zich af waarom dit was, Hubert Lee (Head of Design van Samsung) geeft nu uitleg.

Samsung Galaxy Z Fold 5

Samsung heeft op een groots event vorige week zijn nieuwe foldables aangekondigd. Het Zuid-Koreaanse bedrijf kwam met twee nieuwe vouwbare smartphones: de Galaxy Z Flip 5 en de Galaxy Z Fold 5. Eerstgenoemde had met een groter coverscherm nog een grote verbetering ten opzichten van zijn voorganger, de Galaxy Fold 5 moest het echter met minder spannende upgrades doen. Het toestel is sneller dan zijn voorganger, heeft en feller scherm en is nog duurder, maar hier houden de 'verbeteringen' wel meteen een beetje op. De verhoudingen, het design, de vouw, de camera's en de accu zijn bijvoorbeeld allemaal gelijk gebleven.

Veel mensen waren hierover toch wel teleurgesteld en zij hadden ook van graag een speciale gleuf voor de S Pen gezien. Deze stylus van Samsung is namelijk te gebruiken met de Fold en hierdoor kun je onder andere eenvoudig aantekeningen, tekeningen en bewerkingen maken. Het feit dat je de S Pen echter niet in de Fold kunt stoppen is jammer, zo'n losse stylus is namelijk gemakkelijk kwijt te raken. Samsung komt wel met een speciaal hoesje waarin je de S Pen kunt stoppen, deze zorgt er echter voor dat de Fold 5 nog dikker wordt dan dat die al is. Daarbij is zeker niet iedereen fan van een hoesje.

Gerelateerde artikelen

Waarom geen gleuf voor de S Pen?

Er is dus geen plek in de Z Fold 5 om de S Pen in op te bergen. Samsung heeft daar bewust voor gekozen. Tegenover Techradar zegt Hubert Lee - Head of Design van Samsung - hier het volgende over:

Er is veel om over na te denken. Je kunt er niet zomaar een pen in steken. Als je er een pen in steekt zijn er andere (kosten)gevolgen. Voor nu hebben we besloten om de pen niet in de Fold te hebben.

Hubert Lee (Head of Design van Samsung) waarom er geen speciale gleuf voor de S Pen is

Een van de gevolgen zou een kleinere accu kunnen zijn. Dit omdat zo'n gleuf voor de pen nou eenmaal veel ruimte in beslag neemt. Toch heeft Samsung het bij de Galaxy S22 Ultra en Galaxy 23 Ultra wel voor gekregen om, ondanks de gleuf, een grote 5000 mAh in de toestellen te stoppen. Deze smartphones zijn echter niet buigbaar.

Wel meldt Samsung dat het hard werkt aan het design van de Fold-modellen. Hopelijk zien we in de toekomst wel een Fold waar je een S Pen in kan stoppen.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk