We probeerden ChatGPT in Bing uit op Android: dit is het resultaat

We probeerden ChatGPT in Bing uit op Android: dit is het resultaat

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Zoals we al eerder schreven, is ChatGPT in Bing nu beschikbaar in de Android-app. Dat betekent dat je wat complexere vragen kunt stellen dan je normaal zou doen aan een zoekmachine. En: dat je kunt vragen om het maken van afbeeldingen. We probeerden het uit.

Bing op Android

Bing op Android heb je zo gedownload in de Play Store. Je logt vervolgens in met je Microsoft-account (bijvoorbeeld een Hotmail-account) en je kunt aan de slag. In eerste instantie zie je meteen de zoekmachine. Daar kun je onder andere dingen in vragen zoals wat gezonder is, jonge kaas of oude kaas. Dat kan typend, maar ook via spraak (via spraak leest ChatGPT ook hardop op wat hij zoekt en wat het antwoord is).

ChatGPT op Bing geeft daarbij meer inzicht dan ChatGPT gewoon: het laat namelijk zien waar het dan precies op zoekt. Dat zorgt er wel voor dat de ‘magie’ er wat meer afgaat, maar het helpt je ook om in het vervolg een slimmere vraag te stellen, mocht je een antwoord krijgen wat jouw inziens niet bij je vraag past.

Iedereen kan Bing op Android downloaden, maar je hebt wel een Microsoft-account nodig om het te gebruiken.

Iedereen kan Bing op Android downloaden, maar je hebt wel een Microsoft-account nodig om het te gebruiken.

Kunstmatige intelligentie

Zoals bij elke kunstmatige integelligentietool is er altijd de disclaimer dat hij fouten maakt. Dat zie je ook op twee manieren gebeuren in de voorbeelden die je in dit artikel tegenkomt. Eerst qua informatie over Androidworld. Hoewel we niet hebben gespecificeerd dat we .nl bedoelen, gooit hij het meteen op onze Belgische site, zo lijkt het. Nu is dat foutje op zich niet gek, want we hebben ook een Belgische site.

Waar het wel wat teleurstellend wordt, is wanneer je vraagt of Bing een weekendje naar Parijs wil helpen plannen. Hij snapt wat je vraag, want hij wil weten wat je zoal wil doen, maar vervolgens komt hij alleen met een plan om van de Eiffeltoren naar Disneyland te komen: ik had mijn weekendje in de meest romantische stad van Europa toch net even anders verwacht dan om het alleen maar in het openbaar vervoer te spenderen.

Zo ziet Bing met ChatGPT op Android eruit.

Zo ziet Bing met ChatGPT op Android eruit.

Bing Image Creator

Iets anders dan, de ‘Bing Image Creator’. Die is wat verwarrend. Je vindt hem onder ‘Apps’ en de hele uitleg is in het Nederlands. Er staat zelfs ‘Maker van afbeeldingen’ boven. Vervolgens tik je bijvoorbeeld in: ‘Een fotorealistisch beeld van een ananas met een zonsopgang in de achtergrond’ en krijg je te zien dat de Image Creator op dit moment alleen nog Engels ondersteund. Vraag je het vervolgens in het Engels, dan krijg je wel ananas en zonsondergang, maar heel fotorealistisch is het niet.

Fotorealisme lijkt niet helemaal het 'ding' van Bing te zijn. Maar kunst is dat des te meer.

Fotorealisme lijkt niet helemaal het 'ding' van Bing te zijn. Maar kunst is dat des te meer.

Daarnaast weigert hij bepaalde prompts te doen, die erg gevoelig liggen. Op zoek naar een realistisch schilderij van een koppel kan, maar zodra je dat een ‘gay couple’ noemt, mag het niet. Ook een realistisch schilderij van een transgender vrouw hoef je niet aan Bing te vragen, hij komt er niet mee. Maar, ook een ‘couple kissing’ is een prompt die je hem niet mag vragen, al zat dat vooral te maken hebben met het fysieke/seksuele. Het is wat vreemd dat een gay-koppel geen optie is. Daar is nog wel wat winst te behalen.

Je kunt wel alles vragen, maar je krijgt niet overal ook een gewenst resultaat.

Je kunt wel alles vragen, maar je krijgt niet overal ook een gewenst resultaat.

Verder is het erg leuk om mee te spelen: zo zijn we erg onder de indruk van de ijsetende eekhoorn in Van Gogh-stijl waar we om hebben gevraagd, die daarom ook bovenaan dit artikel prijkt.

Gerelateerde artikelen

Bing Search

Bing Search

Bing Search is de officiële zoekapplicatie van Microsoft voor Android. In deze app kun je zoeken naar websites, maar ook naar afbeeldingen en je kunt zelfs dire ..

Heb jij het al geprobeerd? Als je nog leuke prompts hebt om in te voeren, laat het weten in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk