Webversie Google Account-wisselaar krijgt Material You-design

Webversie Google Account-wisselaar krijgt Material You-design

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Ronde hoekjes, een modern uiterlijk en even een likje verf: de webversie van Google ziet er net even anders uit. Of eigenlijk een heel klein gedeelte ervan: rechtsboven, waar je je account kunt wisselen. Het kleine vierkantje wordt voorzien van het Material You-design en past daarom nog beter bij de nieuwe weg die Google designtechnisch inslaat.

Material You

Het Material You-design is makkelijk herkenbaar, want er worden ineens volop ronde hoekjes toegevoegd aan alle knoppen (via 9to5Google). Daarnaast zie je het profielplaatje aanzienlijk groter en neemt Google afscheid van het pilvormige ‘Je Google-account beheren’-knopje. Ook het knopje om een extra account toe te voegen wordt van het afgeronde ontwerp voorzien. Er is ook een aantal zaken die wat meer naar de achtergrond worden getrokken: uitloggen en het privacybeleid bijvoorbeeld. De accountwisselaar wordt gebruikt als je bijvoorbeeld tussen je werk- en je privé-Gmail wil wisselen, of Google Analytics voor een andere website wil gebruiken dan waar je op dat moment op bent ingelogd.

Er is geen dynamische kleur te kiezen, dus vooralsnog kun je alleen kiezen voor een licht thema en een donker thema. Bij licht kun je dan wit en lichtgrijs verwachten en bij donker is het zwart en donkergrijs. Jammer, want het zou juist leuk zijn bij de verschillende thema’s die je kunt kiezen in Chrome en in Gmail. Je zou het dan beter bij elkaar kunnen laten passen.

Webversie Google Account-wisselaar krijgt Material You-design

Google-account wisselen

De kans is groot dat je het nieuwe ontwerp al ziet als je in Chrome bezig bent met Google. Even rechtsboven op je account-foto tikken of klikken en je kunt mogelijk al zien hoe dat nieuwe design eruitziet.

Wil je meer weten over het Material You-design van Google? Lees dan ook onze verzamelpagina over het Material You-design, dat Google volop tot leven brengt op Pixel-telefoons en nu ook in steeds meer andere diensten doorvoert, waaronder dus de accountwisselaar.

Gerelateerde artikelen

Zie jij het al? Laat het weten in de reacties bij dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk