Werkt Samsung aan de derde generatie Google Tensor-chips?

Werkt Samsung aan de derde generatie Google Tensor-chips?

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Google’s eigen chip Tensor doet het niet onverdienstelijk in de Pixel 6-telefoons en het is dan ook niet vreemd dat er een tweede generatie Tensor in de Pixel 7 wordt geplaatst. Google is echter enthousiast: het schijnt nu al de derde Tensor-chip in de maak te hebben bij Samsung.

Derde generatie Tensor

Hoewel Google de Tensor-chip zelf ontwikkelt, heeft het zelf geen chipfabriek waar het uiteindelijke product wordt gebakken. Daarvoor neemt het de diensten af van Samsung, dat wel zulke fabrieken heeft. GalaxyClub schrijft dat Samsung op dit moment in een vroege testfase is beland met Google om de derde generatie Tensor-chips te maken.

Volgens de website maakt Google gebruik van een developer board genamd Ripcurrent, wat op zich geen heel gekke naam is: Tensor 2 wordt ontwikkeld onder de naam Cloudripper. Het modelnummer van deze derde Tensor is S5P9865, na het origineel met nummer S5P9845 en de tweede generatie met nummer S5P9855. Dat lijkt dus wel te kunnen kloppen.

Google en Samsung

Hoewel er verder over de derde generatie Google-chips weinig te zeggen valt, is het wel goed om te benadrukken dat Google dus wederom voor Samsung kiest. Nu kruipen de twee techgrootheden sowieso de laatste tijd steeds dichter tegen elkaar aan met bijvoorbeeld de ontwikkeling van het besturingssysteem voor wearables, WearOS. Echter zijn er natuurlijk veel meer chipmakers waaruit Google kan kiezen, zoals MediaTek of Qualcomm. Zouden die niet in huis hebben wat Google nodig heeft, of vragen die er simpelweg te veel geld voor?

Het is in ieder geval te hopen dat Samsung en Google er iets goeds van maken, want de eerste Tensor-chip liep toch wat achter op de concurrentie. Bovendien ontstaan er met de chip snel warmteproblemen, wat niet bevorderlijk is voor de houdbaarheid van je telefoon. Het is te hopen dat er in Tensor 2 al veel is gedaan aan die hitte en bijvoorbeeld aan de efficiëntie, maar zo niet, dan is het waarschijnlijk afwachten tot eind 2024 voor Google Tensor 3 zijn debuut maakt. Dat zou namelijk zijn in de Pixel 8-reeks.

Werkt Samsung aan de derde generatie Google Tensor-chips?

Wat zijn jouw ervaringen met de Tensor-chip van Google? Laat het achter in de reacties bij dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk