WhatsApp groepschats die zelfzelf vernietigen, zo gaat het werken

WhatsApp groepschats die zelfzelf vernietigen, zo gaat het werken

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Je kunt in WhatsApp al foto's en video's versturen die automatisch weer verdwijnen. Die zelfvernietigende optie wordt misschien uitgebreid naar groepschats. Dit is WhatsApp van plan.

Zelfvernietigende groepschats in WhatsApp

Je kan in WhatsApp al berichten automatisch laten verwijderen. Die functie heet Berichten met vervaldatum. De mogelijkheid is er ook voor foto's en video's die in gesprekken worden verstuurd. Dit alles moet voor meer privacy zorgen, ook al is het een een vals gevoel van veiligheid. Je kan er tenslotte nog een screenshot van maken.

Hoe dan ook, WhatsApp werkt gestaag verder aan zelfvernietigende opties in zijn chatapp. Waarschijnlijk zijn de groepschats nu aan de beurt. WABetaInfo ontdekte dit in een testversie van de iOS-app. Je kan dan een ​​vervaldatum voor een WhatsApp-groep instellen zodat ze na een bepaalde tijd verdwijnt.

Zoals je hieronder ziet, kan je kiezen uit verschillende vervalopties: één dag, één week of een aangepaste datum. Je kan hier ook een eerder ingestelde vervaldatum verwijderen, mocht je je van gedachten veranderen. Als de vervaldatum is bereikt, word je gevraagd om de groep op te schonen. Het is niet duidelijk wat WhatsApp precies met opschonen bedoelt, archiveren of verwijderen.

De zelfvernietigende functie in WhatsApp heet 'Expiring groups'

De zelfvernietigende functie in WhatsApp heet 'Expiring groups'

De functie kan handig zijn voor groepen na verloop van tijd overbodig zijn. Denk aan groepen die tijdelijk worden aangemaakt voor bijvoorbeeld het organiseren van een verjaardag. Het verwijderen van deze groepen kan je tevens ruimte besparen.

Alle WhatsApp-tips

Je vindt ons complete WhatsApp tipsoverzicht met alle tips, tricks, uitleg, en howto's over WhatsApp op hier op Androidworld. We passen deze pagina regelmatig aan met nieuwe tips dus is het handig om de pagina aan je favorieten toe te voegen. Zo heb je de laatste tips altijd binnen handbereik. Hieronder vind je alvast de meest gelezen WhatsApp-tips op Androidworld.

De populairste WhatsApp-tips

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk