Straks kan je met WhatsApp foto's versturen in originele kwaliteit

Straks kan je met WhatsApp foto's versturen in originele kwaliteit

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

WhatsApp heeft meer dan twee miljard maandelijkse actieve gebruikers. En die mensen gebruiken WhatsApp ook voor het versturen van foto's en video's. WhatsApp schroeft helaas wel de kwaliteit van deze foto's naar beneden. Hierdoor kost het jou minder data en is de foto of video sneller bij de ontvanger. Wil je een foto toch in originele kwaliteit versturen? Dat kan straks.

Foto's in originele kwaliteit via WhatsApp versturen 

WhatsApp werkt aan de mogelijkheid om foto's in originele kwaliteit te versturen. Dat ontdekte WABetaInfo. Zij zagen een nieuw icoontje in de chatapp verschijnen, het tandwieltje hieronder. Via deze optie kun je ervoor kiezen om de foto te versturen zonder kwaliteitsverlies.

Helaas is wederom niet bekend wanneer deze functie wordt uitgerold. Bètatesters zullen waarschijnlijk als eerste aan de beurt komen. Dat het hoog tijd wordt, is in ieder geval tijd. Concurrenten zoals Telegram bieden al geruime tijd deze mogelijkheid.

Straks kan je met WhatsApp foto's versturen in originele kwaliteit

Foto's in hoge kwaliteit via WhatsApp versturen 

Androidworld heeft al eens onderzoek gedaan naar het versturen van foto's via apps zoals WhatsApp en Messenger. Uit dit onderzoek bleek dat de apps, de foto's die worden verstuurd, comprimeren. Ze worden dus in verkleind. Dit heeft twee voordelen: de snelheid van de overdracht wordt verbeterd en de verbruikte data wordt binnen de perken gehouden. Er is ook een groot nadeel want het verkleinen van het bestand gaat ten koste van de kwaliteit van de foto's.

WhatsApp geeft je sinds 2021 de keuze om foto's alsnog in hoge kwaliteit te versturen. Maar helaas worden de foto's nog steeds gecomprimeerd, al is het een stuk minder. Ongeveer 80% van de oorspronkelijke kwaliteit blijft behouden.

Stappenplan: foto-uploadkwaliteit in WhatsApp kiezen

Via de volgende stappen in WhatsApp kun je de optie foto-uploadkwaliteit vinden:

  1. Open WhatsApp
  2. Tik op de drie puntjes rechts bovenin en tik op Instellingen
  3. Tik op Opslag en data
  4. Scroll naar onderen en tik op Foto-uploadkwaliteit
  5. Standaard staat de optie op Automatisch
  6. Geef aan in weke kwaliteit je de foto's in het vervolg wil versturen

Kijk jij uit naar deze functie in WhatsApp? Met welke app verstuur je nu je foto's en video's? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk