Xiaomi belooft telefoons een jaar langer van updates te voorzien

Xiaomi belooft telefoons een jaar langer van updates te voorzien

Laura Jenny

door Laura Jenny

Het updatebeleid van Xiaomi wordt beter. De techfabrikant belooft telefoons een jaar langer van updates te voorzien. Zo kun je, mits er geen onderdelen stukgaan, langer met je telefoon doen en dat maakt het toestel duurzamer. En: het scheelt je geld, omdat je minder vaak een nieuwe telefoon hoeft aan te schaffen.

Updatebeleid Xiaomi

Voordat later deze maand de nieuwe Xiaomi 13T-serie werd aangekondigd, deed Xiaomi de belofte via Twitter/X. Enkele jaren geleden beloofde het drie Android-updates en vier jaar aan beveiligingsupdates, maar nu wordt dat vier Android-updates en vijf jaar beveiligingsondersteuning. Dat is netjes: je kunt waarschijnlijk vier tot vijf jaar met een toestel doen, aangezien er elk jaar wel een Android-update is.

Er schuilt echter wel een addertje onder het gras: niet alle toestellen worden van deze behandeling voorzien. Alleen de topmodellen zoals de Xiaomi 13T en de 13T Pro kunnen erop rekenen, plus de Redmi K60 Extreme Edition, die alleen nog in China is aangekondigd. Xiaomi 13T en 13T Pro klinken je misschien ook nog onbekend: die worden ook pas 26 september aangekondigd door het merk. De verwachting is dat ze draaien op Android 13, dus nog niet op Android 14 (wat op zich ook wel te verwachten was, aangezien Pixel altijd eerst is en daarvan de aankondiging in oktober gepland is).

Xiaomi 13T

Verder heeft Google geen voorsprong: het heeft een teleurstellend updatebeleid van drie besturingssysteemupgrades en vijf jaar beveiligingsondersteuning. Hopelijk heeft Google op 4 oktober goed nieuws te vertellen in de vorm van een verbeterd updatebeleid. De geruchten gaan dat dat wel zo is, maar we moeten het nog afwachten. Overigens hebben de Pixel 8 en de Xiaomi 13T uiteindelijk wel hetzelfde traject qua Android-ondersteuning: Pixel 8 komt naar alle waarschijnlijkheid namelijk wel al meteen uit met Android 14 erop.

Wat vind jij van Xiaomi’s updatebeleidupdate? Laat het nu achter in de reacties bij dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk