'Xiaomi is nu de grootste fabrikant van smartphones ter wereld'

'Xiaomi is nu de grootste fabrikant van smartphones ter wereld'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Xiaomi heeft zowel in Europa als wereldwijd de meeste telefoons verkocht van alle fabrikanten in het tweede kwartaal van 2021. Het merk wist in Europa 12,7 miljoen telefoons te verkopen en verslaat zo niet alleen Apple maar ook Samsung in de rangorde van grootste smartphonemerken.

Update 06/03/2021: Xiaomi is nu ook wereldwijd de grootste fabrikant. Dat nieuws raakte recent bekend, en twee dagen nadat bleek dat het merk in Europa de meeste toestellen heeft verkocht. We hebben dit artikel aangepast en opnieuw gepubliceerd.

Xiaomi grootste fabrikant

Volgens de laatste cijfers van Strategy Analytics is niet Samsung, maar wel Xiaomi de fabrikant die in Europa in het tweede kwartaal van dit jaar de meeste telefoons heeft verkocht. Xiaomi verkocht 12,7 miljoen toestellen vergeleken met 12 miljoen Galaxy-telefoons, dat schrijft Business Wire.

We zien in de cijfers dat Xiaomi ook sterk gegroeid is vergeleken met een jaar eerder, namelijk met 67,1 %. Apple komt op plaats drie en wist in tegenstelling tot zijn Zuid-Koreaanse concurrent wel groeicijfers neer te zetten tijdens deze periode. De top 5 wordt afgesloten door OPPO en Realme die elk sterke groeicijfers kunnen voorleggen.

'Xiaomi is nu de grootste fabrikant van smartphones ter wereld'

Beeld: Business Wire

Xiaomi wereldwijd nummer één

Als we dan naar XIaomi's marktaandeel wereldwijd kijken dan zien we dat Xiaomi een aandeel van 17,1% in handen heeft. Dat blijkt uit gegevens van Counterpoint Research. Zowel Samsung als Apple zien tegelijk hun marktaandeel afnemen en zijn respectievelijk goed voor 15,7% en 14,3% van de wereldmarkt. De machtswissel tussen Samsung en Xiaomi vond meer bepaald in juni van 2021 plaats, Samsung heeft momenteel last van voorraadproblemen als gevolg van een nieuwe golf van COVID-19 die zijn productie in Vietnam onder druk zet. Xiaomi zag daarentegen in juni zijn verkoop met 26 procent stijgen vergelen met de maand mei van dit jaar.

'Xiaomi is nu de grootste fabrikant van smartphones ter wereld' 'Xiaomi is nu de grootste fabrikant van smartphones ter wereld'

Het wijzigende marktaandeel van de drie merken wereldwijd. Beeld. Counterpoint Research

'Rijke functies en goede prijs'

"Xiaomi heeft bijna 13 miljoen stuks verkocht in Europa en steekt zo Samsung voorbij dat voor lange tijd leider was", zegt Boris Metodiev, associate director bij Strategy Analytics. "Xiaomi heeft grote successen behaald in onder meer: Rusland, Oekraïne, Spanje en Italië. Klanten begeren de Mi- en Redmi-reeksen omwille van de rijke functies en goede prijs."

Eerder raakte al bekend dat Xiaomi wereldwijd de nummer twee is geworden en dat het zo Apple voorbij wist te steken. Een ander merk dat recent mooie groeicijfers kon voorleggen was OnePlus. Het merk zag in Europa zijn verkoop met 304% toenemen, al was dat dus niet genoeg voor een plaatsje in de Europese top 5.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk