‘Xiaomi lanceert Mi 11 Pro in februari, focus op camera’s’

‘Xiaomi lanceert Mi 11 Pro in februari, focus op camera’s’

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Niet Samsung, maar Xiaomi wist dit jaar als eerste fabrikant een high-end telefoon met de Snapdragon 888-chipset klaar te stomen: de Xiaomi Mi 11. Een Mi 11 Pro bleef uit, maar zal nu op een later moment gelanceerd worden. Verwacht wordt dat de lancering plaatsvindt na het Chinese Spring Festival (nieuwjaar) begin februari.

Xiaomi Mi 11 Pro

Nog voor het einde van het jaar, minder dan één maand nadat Qualcomm z’n nieuwste chipset heeft gedebuteerd, lanceerde Xiaomi zijn Mi 11. Verwacht werd dat Xiaomi eveneens de Mi 11 Pro uit zou brengen, maar om onbekende redenen is dat niet gebeurd. Wanneer dat alsnog zou gebeuren, werd eveneens niet besproken tijdens het lanceringsevenement in China. Een bekende geruchtenmaker in China, die voorheen vaak juiste informatie uit wist te lekken, geeft ditmaal aan informatie te hebben over de Mi 11 Pro-lancering.

‘Xiaomi lanceert Mi 11 Pro in februari, focus op camera’s’

In een bericht op Weibo laat Digital Chat Station weten dat Xiaomi de Mi 11 Pro vermoedelijk na het Chinese nieuwjaar zal lanceren; het Spring Festival, de naam waaronder dit feest bekendstaat, wordt begin februari gevierd in China. Een lancering richting het einde van februari zou een logische keuze zijn, maar een exacte lanceringsdatum is nog niet naar buiten gekomen.

Mi 11 en Mi 11 Pro

In tegenstelling tot de onbekende lanceringsdatum, zijn er wel verschillende details bekend over de verschillen tussen de Xiaomi Mi 11 en Mi 11 Pro. Het verschil zou daarbij vooral zitten in de camera’s die op de Mi 11 Pro vernieuwd zouden zijn. Op de Mi 11 vinden we dezelfde 108 MP-camerasensor die gebruikt werd in de Xiaomi Mi 10-serie, de Samsung ISOCELL HM1. Vermoedelijk gebruikt Xiaomi op de Mi 11 Pro een nieuwe camerasensor voor de hoofdcamera, mogelijk wel met dezelfde 108 MP-resolutie.

Naast een verbetering van de bestaande cameraopstelling, zou Xiaomi ook een aanvulling doen op de variatie van camerasensoren. Op de Xiaomi Mi 11 is een hoofdcamera en groothoekcamera te vinden, deze opstelling zal voor de Pro-moniker worden aangevuld met een telefotosensor. Het is onbekend welke camerasensor Xiaomi gebruikt, en wat de zoomafstand is van de lenzen die aan de sensor gekoppeld worden.

Hetzelfde scherm?

Andere details van de Xiaomi Mi 11 Pro zijn veelal onbekend – wel zweven er speculaties rond over het scherm van de Mi 11 Pro, dat details zou delen met het paneel van de Mi 11. Voorop de Mi 11 is een 6,81-inch AMOLED-scherm te vinden, met een QHD+-resolutie (3.200 x 1.440), evenals een 120 Hz-verversingsfrequentie. Ook wat de laadspecificaties betreft zou Xiaomi een lijn hebben getrokken tussen de high-end telefoons: beide toestellen kunnen met 55 watt bedraad opgeladen worden. Alle liefhebbers van draadloos laden, kunnen de Mi 11 (Pro) met maximaal 50 watt draadloos laden.

‘Xiaomi lanceert Mi 11 Pro in februari, focus op camera’s’

In hoeverre deze speculaties kloppen, zal onbekend blijven tot Xiaomi de Mi 11 Pro in februari voor het grote publiek lanceert. Neem de gelekte details ondertussen met wat korreltjes zout – dat geldt ook voor de verwachte lancering na het Chinese nieuwjaar. Wat moet er volgens jou echt op de Mi 11 Pro van Xiaomi aanwezig zijn? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.

Nieuws

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk