Xiaomi lanceert Mi Mix 3 5G voor 599 euro in Europa

Xiaomi lanceert Mi Mix 3 5G voor 599 euro in Europa

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Xiaomi en IoT

Het jaar 2018 is erg belangrijk geweest voor Xiaomi. Het bedrijf is inmiddels actief in Europa, dat begon met Spanje en later ook Frankrijk. In Spanje staat de fabrikant inmiddels op nummer 1 in de open markt van losse toestellen. Ook op het gebied van wearables staan ze volgens een rapport van IDC op nummer 1 in de wereld. Daarnaast hebben ze ook 560.000 Mi-scooters wereldwijd verscheept.

Xiaomi stipt ook hun ecosysteem op het gebied van IoT en AIoT aan waaronder de samenwerking met IKEA en Philips. Er werken inmiddels 200 bedrijven mee aan het uitbreiden van dit ecosysteem dat momenteel 132 miljoen gebruikers heeft. Xiaomi biedt een range aan smarthomeproducten aan, van tv's tot stofzuigers, van luchtreinigers tot verlichting.

Xiaomi en 5G

Alle Xiaomi-producten zijn gericht op innovatie, design en prijs-kwaliteitverhouding. Daar hoort 5G ook bij, het nieuwe netwerk waar Xiaomi al sinds 2017 aan werkt. Xiaomi zet dan ook vol in op dit nieuwe netwerk dat sneller internet voor de consument gaat bieden. Daarnaast willen 5G gaan inzetten voor hun IoT-systeem.

Natuurlijk horen bij 5G ook smartphones en daarvoor werkt Xiaomi samen met Qualcomm. Deze chipmaker heeft vorig jaar de Snapdragon 855-chipset met X50 5G-modem uitgebracht. Deze chipset is geschikt voor smartphones die werken met het snelle 5G-internet. Volgens Qualcomm is de consument meer dan klaar voor dit netwerk. Het biedt dan ook voordelen voor mobile gaming, streaming, winkelen, SaaS en nog veel meer. SaaS is software die als een online dienst wordt aangeboden. De klant hoeft de software niet aan te schaffen. Hierbij is een snelle internetverbinding van groot belang. Daarnaast wordt er steeds meer in de cloud gewerkt, in combinatie met kunstmatige intelligentie. Ook hier is een 5G-netwerk een pré. Dit alles wordt mogelijk gemaakt met de Snapdragon 855 5G van Qualcomm, aldus Qualcomm.

Download van 15 minuten durende video van 1080p duurt 1 seconde!

Xiaomi Mi Mix 3 5G

Xiaomi bestaat dit jaar ook 8 jaar en introduceert vandaag voor het eerst een product op het Mobile World Congress in Barcelona, de 5G-versie van de Mi Mix 3 die in december van 2018 al aangekondigd is voor China. In Barcelona liet Xiaomi voor het eerst een videocall via 5G buiten China zien.

De Xiaomi Mi Mix 3 5G heeft als verbeteringen ten opzichte van de reguliere Mi Mix 3 dat je er sneller online mee kan internetten en downloaden en bijvoorbeeld beter mee kunt videobellen. Deze telefoon is, in tegenstelling tot de reguliere Mi Mix 3, namelijk uitgerust met de eerder genoemde Qualcomm Snapdragon 855-chipset en Snapdragon X50 5G-modem. Deze gecombineerd met Xiaomi's slimme technologie levert een downloadsnelheid van maximaal 2 Gbps op.

Verder beschikt het toestel over 6,39 inch AMOLED-paneel met HDR en een resolutie van 2340 bij 1080 pixels. Dit scherm is randloos want de selfiecamera en de telefoonluidspreker zijn verborgen in een schuifmodule die te voorschijn komt aan de bovenkant van de telefoon. In deze schuifmodule zit een dubbele camera, een 12MP hoofdcamera (f/1.8, 1.4µm) met OIS. De andere lens heeft ook 12MP en is een telefotolens. Aan de voorkant wordt een 24MP selfiecamera gecombineerd met een 2MP dieptecamera zodat je scherpte/diepte kunt aanbrengen in je selfies. Er is ook een speciale Google Assistant-knop iop het toestel aanwezig.

Xiaomi Mi Mix 3 5G beschikbaarheid

De Xiaomi Mi Mix 3 5G komt in mei in Europa op de markt in de kleuren Onyx Black en Sapphire Blue. De adviesprijs van de Xiaomi Mi Mix 3 5G ligt op 599 euro. Of het toestel naar de Benelux komt is op dit moment nog niet duidelijk. 5G zal namelijk nog even duren eer dat in België is en dat is waarschijnlijk niet voor 2020.

Dit artikel wordt nog bijgewerkt...

Xiaomi Xiaomi Mi Mix 3
3200 mAh
6.39 inch - 2340 bij 1080 px
128/256 GB
Qualcomm Snapdragon 845

Meer info

Xiaomi Xiaomi Mi Mix 3
3200 mAh
6.39 inch - 2340 bij 1080 px
128/256 GB
Qualcomm Snapdragon 845

Meer info

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk