Nederlandse telecomoperator Youfone komt naar België

Nederlandse telecomoperator Youfone komt naar België

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Youfone gaat vanaf april 2021 haar diensten op de Belgische markt - via het Proximus-netwerk - aanbieden. Zowel mobiele oplossingen als vaste diensten voor thuis behoren tot het aanbod.

Youfone in België

Eerdere vermoedens over de komst van Youfone naar België blijken uit te komen. De telecomprovider heeft aan Androidworld laten weten dat het vanaf april vaste en mobiele diensten gaat aanbieden op de Belgische markt. Youfone is een zogenaamde MVNO ofwel Mobile Virtual Network Operator. Dat is een mobiele provider die over het netwerk van een andere provider mobiele telefonie aanbiedt. In Nederland werkt Youfone samen met KPN en in België zal de mobiele telefonie via het Proximus-netwerk verlopen. Ook voor vast internet werken Proximus en Youfone samen.

Snel opschalen

Dankzij het partnerschap met Proximus kan Youfone potentiële klanten in het hele land bereiken en zijn activiteiten snel opschalen. Voor Proximus betekent het akkoord een nieuwe stap in de goede richting om het potentieel van zijn netwerken ten volle te benutten.

Valentijn Rensing, Group CEO van Youfone is blij dat ze deze overeenkomst met Proximus kunnen ondertekenen: “Hierdoor kunnen we ons dienstenaanbod tegen april 2021 ook op de Belgische markt lanceren.” Ook Geert Standaert, Chief Technology Officer van Proximus is verheugd: “Youfone is een 'lean and mean' bedrijf dat zich richt op innovatieve, digitale en klantvriendelijke oplossingen. Ze hebben een indrukwekkend parcours afgelegd en kunnen terugkijken op heel wat successen in Nederland. We zijn blij dat wij hun voorkeurspartner in België zijn.”

Youfone is een in 2008 opgericht privébedrijf met zetel te Rotterdam, dat zich voornamelijk toelegt op het consumentensegment. Youfone is de grootste onafhankelijke operator in Nederland met meer dan 400.000 klanten, die zowel mobiele als vaste diensten afnemen.

Nederlandse telecomoperator Youfone komt naar België

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk