YouTube test opnieuw hogere kwaliteit exclusief voor Premium

YouTube test opnieuw hogere kwaliteit exclusief voor Premium

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

YouTube test een manier waarop YouTube Premium-abonnees kunnen kijken aan een 1080p-kwaliteit met een hogere bitrate. Video's zijn dus van een betere kwaliteit door lagere compressie. De functie zou exclusief zijn voor betaalde YouTube-gebruikers.

YouTube Premium-videokwaliteit

Vorig jaar testte Google een tijdlang dat video's met een hoge 4K-resolutie exclusief waren voor Premium-abonnees. Het experiment kreeg veel negatieve reacties van YouTube-gebruikers en uiteindelijk heeft Google het stopgezet.

Nu sleutelt Google opnieuw aan een exclusieve functie voor Premium-klanten die met de videokwaliteit van YouTube te maken heeft. Dat merken verschillende gebruikers van Reddit op. Betaalde YouTube-gebruikers kunnen bij een video met een 1080p-resolutie de videostream bekijken met een hogere bitrate.

Bitrate en resolutie

De Bitrate zegt samen met de resolutie iets over de kwaliteit van een stream. De resolutie staat op het aantal pixels, terwijl bitrate te maken heeft met de mate van compressie die wordt toegepast. Filmpjes met een hogere bitrate hebben een hogere kwaliteit, maar de streams verbruiken als gevolg meer data.

De verhoogde bitrate voor Premium-gebruikers. Bron: u/KZedUK

De verhoogde bitrate voor Premium-gebruikers. Bron: u/KZedUK

Een deel van de YouTube Premium-klanten krijgt op dit moment dus mooiere videostreams te zien in 1080p vergeleken met gratis gebruikers. Het voordeel treedt wel alleen in werking als de internetverbinding van gebruikers het toelaat. Het is niet bekend of Google de functie uiteindelijk voor alle Premium-gebruikers zal uitrollen.

Minder kritiek?

Dit nieuwe idee zal mogelijk op minder kritiek kunnen rekenen van de YouTube-community vermits 4K- en 2K-streams wel gewoon voor iedereen beschikbaar blijven. Het lijkt erop dat dat voorlopig ook niet zal veranderen.

De laatste maanden testen Google nieuwe manier om zijn betaalde YouTube-abonnement in de verf te zetten. Een van de wapens die het daarvoor in de strijd gooit, zijn langere reclamespots tijdens video's. Wat denk jij van de verhoogde bitrate voor Premium-klanten? Laat het ons weten in de reacties.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over YouTube? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk