YouTube komt met verbeterde 1080p Premium-variant

YouTube komt met verbeterde 1080p Premium-variant

Laura Jenny

door Laura Jenny

YouTube-video’s kunnen worden bekeken met verschillende kwaliteitsinstellingen. 1080p heeft zojuist een boost gekregen. In eerste instantie was dat al zo, want YouTube bracht het eerder dit jaar naar iOS, maar nu komt het ook naar het web en naar sommige televisies. Het gaat om een nieuwe kwaliteit speciaal voor mensen met een Premium-abonnement.

1080p HD Premium

1080p HD bestond al, maar nu is daar 1080p HD Premium bijgekomen. Hierbij gaat het er niet zozeer om dat de resolutie van de video beter wordt, maar vooral de bitrate wordt even wat aangedraaid voor nog betere prestaties met meer scherpte en meer detail. Dat staat er ook bij: ‘Verhoogde bitsnelheid’.

Het wordt nu uitgerold voor mensen die web-YouTube gebruiken, maar het komt ook naar sommige televisies, al is onduidelijk welke televisies dan. Sommige gameconsoles en Chromecasts zouden er ook van worden voorzien. Het is dus niet een kwaliteit die je kunt benaderen als je abonnementloos bent. TheVerge schrijft dat het alleen voor Premium-abonnees is. Je kunt het wel zien zonder Premium, maar je zal merken dat je wanneer je erop klikt wordt doorgestuurd naar een pagina waarop je je abonnement kunt afsluiten. Dat is jammer, maar ook wel weer fijn voor Premium-leden, die er nu weer een nieuwe extra bijhebben. Bovendien is het sowieso goed nieuws dat dit er eindelijk ook voor anderen buiten het Apple-ecosysteem komt.

Gerelateerde artikelen

Voordelen YouTube Premium

YouTube Premium heeft als grootste plus dat je geen reclames hoeft te kijken voordat je video begint of middenin de video. Bovendien kun je video’s downloaden voor offline kijken. Ook kun je de video’s blijven afspelen op je smartphone terwijl je andere apps gebruikt, in plaats van dat de video stopt. Handig als je bijvoorbeeld een bepaalde mixtape op YouTube wil beluisteren. Er zijn echter ook veel mensen die niet aan Premium willen, omdat ze het gevoel hebben dat ze het enorme aantal reclames dat tegenwoordig voor een video zit op die manier afkopen, terwijl YouTube al genoeg geld verdient. Het is dus heel persoonlijk of je het neemt of niet, maar in ieder geval zit er nu weer een extra voordeel aan.

Ben jij Premium-abonnee of niet? Laat het nu achter in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk