YouTube Music wordt nieuwe centrale plek voor podcasts: dit moet je weten

YouTube Music wordt nieuwe centrale plek voor podcasts: dit moet je weten

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Google heeft vandaag aangekondigd dat YouTube Music straks de nieuwe centrale plek voor podcasts wordt. Dit kun je allemaal verwachten.

YouTube Music en podcasts

Binnenkort kun je in YouTube Music je podcasts downloaden, afspelen op de achtergrond (bijvoorbeeld in de auto en op slimme speakers) en snel schakelen tussen audio- en videopodcasts. Deze functies zijn al een tijdje beschikbaar in de Verenigde Staten, maar Google plant om ze vóór het einde van het jaar wereldwijd beschikbaar te maken.

Google wil hiermee dat YouTube Music de nieuwe centrale plek voor je podcasts wordt. Dat heeft ook gevolgen voor Google Podcasts.

En Google Podcasts dan?

In 2018 heeft Google een app voor podcasts uitgebracht, Google Podcasts. Podcasts waren toen populair aan het worden, dus Google wilde ook een app maken. De app is eenvoudig en heeft een strakke vormgeving. Je kunt de app vinden in de zoekmachine als je zoekt naar podcasts of specifieke afleveringen. De app synchroniseert je voortgang in podcastafleveringen op al je apparaten.

Begin dit jaar zagen wel al dat je geen verwijzing naar Google Podcasts meer te zien krijgt als je in de Google-zoekmachine naar podcastafleveringen zocht. De speculaties over een naderend einde van de app komen nu uit. Google zal later in 2024 Google Podcasts stopzetten. De techgigant wil daarnaast Google Podcasts-gebruikers helpen om over te stappen naar Podcasts in YouTube Music.

We willen ervoor zorgen dat we dit goed doen en geven fans en podcasters voldoende tijd om de overgang te maken. Voor gebruikers betekent dit een eenvoudige migratietool en de mogelijkheid om podcast-RSS-feeds toe te voegen aan hun YouTube Music-bibliotheek, inclusief shows die momenteel niet door YouTube worden gehost. Voor degenen die liever een ander luisterplatform gebruiken, bevatten de tools ook de optie om een OPML-bestand van hun showabonnementen te downloaden, dat ze kunnen uploaden naar een app die hun import ondersteunt.

Google over het migratieproces van Google Podcasts naar YouTube Music

Meer tools voor podcasters

YouTube Music gaat podcasters dus meer mogelijkheden bieden. Zo krijgen ze robuuste tools voor het maken en analyseren van content, evenals RSS-uploads. Bovendien worden hun podcasts beschikbaar gesteld op alle apparaten waar YouTube Music-luisteraars hun favoriete content al consumeren. Dit betekent dat luisteraars, zoals hierboven aangegeven, podcasts kunnen luisteren op de achtergrond, in de auto of offline.

Voor nu verandert er niets en hebben fans nog steeds toegang tot YouTube, YouTube Music en Google Podcasts. Ben jij fan van de eenvoudige Google Podcasts-app? Of stap je net zo makkelijk over op YouTube Music? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Op zoek naar een goede crimi-podcast? Lees dan ons verzamelartikel over true crime-podcasts.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk