YouTube Music downloadt automatisch net afgespeelde nummers voor je

YouTube Music downloadt automatisch net afgespeelde nummers voor je

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Heb je weer een soort verliefdheid op een bepaald nieuw nummer ontwikkeld en wil je dat altijd bij je hebben zonder dat je daar zelf iets voor hoeft te doen? YouTube Music heeft een handige nieuwe functie voor je: de mogelijkheid om afgespeelde nummers automatisch te downloaden.

YouTube Music

YouTube Music is de app van YouTube waarmee je YouTube meer als een muziekstreamingdienst kunt gebruiken. Zo kun je zelf kiezen of je ook de clips wil zien (wat meer data kost), of dat je alleen de muziek wil luisteren. Je kunt afspeellijsten maken met je favoriete nummers en je kunt nummers downloaden om offline te kunnen luisteren. Dat scheelt ook weer data.

Als je op je Android-telefoon YouTube Music gebruikt met een Premium-abonnement, dan kun je binnenkort hopelijk een nieuw gedeelte vinden waarmee je recent afgespeelde nummers meteen kunt luisteren, omdat YouTube ze al heeft download. In het instellingenmenu vind je onder ‘downloads en opslag’ de optie om ‘slimme downloads’ aan te zetten.

Gerelateerde artikelen

Automatisch downloaden

Je kunt hiermee maximaal 500 tracks laten downloaden. YouTube downloadt ze op je telefoon, maar er is niet echt een specifieke plek waar je ze allemaal kunt vinden. Hopelijk komt die nog wel, al zal je ze vooralsnog waarschijnlijk gewoon onder het kopje ‘downloads’ kunnen vinden.

Hoewel de nieuwe functie half januari werd geïntroduceerd zien we hem nu uitrollen naar de gebruikers van YouTube Premium, het abonnement dat 11,99 euro per maand kost. Het voordeel aan YouTube Premium is dat je geen reclames hoeft te zien, waar YouTube steeds fanatieker mee is.

YouTube Music - stream muziek en bekijk videos

YouTube Music - stream muziek en bekijk videos

Met de YouTube Music-app kun je muziek zonder advertenties luisteren en clips bekijken, maar ook muziek  op de achtergrond afspelen. Verder kun je de muziek dow ..

Vroeger was het een reclame van minuten, die je na een paar seconden al kon skippen. Inmiddels is het een hele optocht van reclames, waarbij die ‘skipknop’ vaak ver te zoeken is. Logisch, YouTube wil natuurlijk graag abonnementen verkopen. En nu is daar nog een extra voordeel bijgekomen, namelijk dat kunnen downloaden van je net afgespeelde nummers.

Maak jij gebruik van YouTube Premium en word je blij van deze vernieuwing? Laat het achter in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk