Vreemde YouTube Music-fout op Samsung- en Pixel-telefoons

Vreemde YouTube Music-fout op Samsung- en Pixel-telefoons

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Sommige gebruikers van YouTube Music stellen vast dat het scherm van hun smartphones blijft. Deze fout komt voor op Samsung-telefoons met Android 12L of Pixels met Android 13.

YouTube Music

Gaat de accu van je telefoon niet meer zo lang mee? In dat geval is het handig om een korte time-out tijd voor he scherm in te stellen. Een scherm dat sneller uitgaat verbruikt minder stroom, en het scherm is sowieso de grootste energieverbruiker van je telefoon.

Dat werkt in theorie althans, maar momenteel niet voor sommige gebruikers van YouTube Music. Het scherm blijft actief terwijl je muziek speelt. Een fout in versie 5.23.50 van de app negeert de time-out-tijd die je op je telefoon hebt ingesteld, en dat probleem komt voor in Android 12L en Android 13. Je kan er dus in de praktijk last van hebben als je een Google Pixel of een Samsung-smartphone gebruikt.

Lege accu, warme telefoon

Gelukkig zullen de meeste gebruikers wel zelf het scherm van hun toestel uitzetten. Doe je dat niet, dan kan je eventueel achteraf ontdekken dat je telefoon heel wat van zijn accuduur kwijt is. Hing je smartphone aan de oplader, dan zal hij mogelijk warm aanvoelen. Google is al wel op de hoogte van de fout in zijn muziekapp, en het zal een oplossing uitrollen met een update.

In mei heeft het bedrijf bekend gemaakt dat YouTube Music nu ook op horloges met Wear OS werkt. Sinds dit jaar is er ook een integratie met Snapchat voorzien. Merk jij de fout met YouTube Music op je Pixel-of Samsung-smartphone? Laat het ons weten in de reacties. Kijk daarnaast ook naar onze recente gids over de beste muziekstreamingdiensten in twee categorieën: de standaard diensten en diensten voor hifi-muziek.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over softwarefouten in Android? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk