YouTube Music op Android ondersteunt binnenkort ook podcasts

YouTube Music op Android ondersteunt binnenkort ook podcasts

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Podcasts blijven immens populair en YouTube ziet dat ook. Reden voor de videodienst om podcasts naar zijn muziekstreamingdienst YouTube Music te brengen. In de nieuwe versie van de app (5.48) zit die ondersteuning ingebouwd.

Podcasts

Podcasts zijn heel populair. Zo zijn in Nederland de podcasts Man, Man, Man, de Zelfspodcast en de Universiteit van Nederland enorm populair, al luisteren ook veel mensen naar true crime-podcasts zoals Moordcast en Daders. In een podcast praten vaak meerdere mensen met elkaar over een bepaald onderwerp, zoals een moord of simpelweg wat ze die week hebben meegemaakt. Ideaal om te luisteren als je in de auto zit of met huishoudelijke taken bezig bent.

In een nieuwe editie van APK Insight van 9to5Google heeft de site een flinke doorlichting gedaan van de nieuwe versie van de app YouTube Music. Podcasts binnen YouTube Music zouden binnenkort naar de Verenigde Staten komen, dus over een release in Europa is nog niets duidelijk. In ieder geval is het straks niet alleen mogelijk om podcasts te luisteren binnen YouTube Music: er zijn ook allemaal tools voor podcastmakers gemaakt, zodat je een playlist niet meer als een afspeellijst hoeft te markeren, maar als een podcast of show.

YouTube Music op Android ondersteunt binnenkort ook podcasts

YouTube Music

Verder werken de podcasts voor luisteraars eigenlijk exact hetzelfde als de losse nummers. Je kunt een aflevering van een podcast aan je afspeellijst toevoegen en je vindt ze ook in de bibliotheek. Wil je een podcast graag met beeld zien, dan hoef je niets te doen. Podcasts worden automatisch afgespeeld met video. Zie je dat niet zitten, dan kun je de optie aanzetten dat de podcasts naar audioversies moeten overschakelen voor zover dat kan. Ook dat kennen we van muziek: je kunt daarin ook bepalen of je de video wil zien of alleen de muziek wil luisteren. Handig voor als je in de auto zit of op de fiets.

Het kost nog een andere aanpassing voor YouTube, want de zoekbalk moet straks ook kunnen zoeken op podcasts. Maar ook die komt er uiteraard aan. Het is alleen de vraag wanneer wij het alles ook in Nederland en België kunnen gebruiken.

Op zoek naar een goede crimi-podcast? Lees dan ons verzamelartikel over true crime-podcasts.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk