Zo gaat Pixel Watch om met de zomerhitte

Zo gaat Pixel Watch om met de zomerhitte

Laura Jenny

door Laura Jenny

Het is lekker warm buiten en veel mensen zoeken de zon op. Waar wij ons kunnen insmeren met zonnebrandcrème om ons te beschermen van de zon, hebben veel gadgets ook zo hun methoden om met de zon om te gaan. Niet de UV-straling, maar de hitte kan een uitdaging zijn voor onze smartphones: dat weten we inmiddels. Heb je er echter wel eens aan gedacht dat ook voor je wearables geldt? Google heeft iets in de Pixel Watch ingebouwd om beter met de zon om te kunnen gaan.

Pixel Watch

Pixel Watch is ontworpen om goed te werken tussen 0 en 35 graden. Wordt hij wat warmer, dan wordt het een uitdaging voor het apparaat om oké te blijven. Officieel gezien kun je hem bewaren tussen de -20 graden en de 45 graden, dus op zich kan dit apparaat vrij veel hitte aan. Maar, wanneer het apparaat boven de 45 graden komt, dan kan de batterij oververhit raken, kan er schade optreden in het product en is er zelfs brandgevaar.

Het is dus handig dat Google er zelf alvast iets aan doet om te zorgen dat dat niet gebeurt en dat heeft het ook gedaan. Laat jij je Pixel Watch achter in te heet zonlicht, waardoor hij meer dan 45 graden heet wordt, dan gaat hij uit. Het apparaat laat vervolgens als je hem weer aanzet in het scherm zien: ‘Watch was too warm’ (horloge was te heet). Kortom: hij schakelt zichzelf even uit om in ieder geval niet verder bij te dragen aan de hitte en juist af te koelen. Dat ‘zegt’ hij ook: in de tekst onder de ‘horloge was te heet’-melding is te lezen (vertaald): Het is uitgegaan om af te koelen en nu functioneert hij normaal.

Gerelateerde artikelen

Hitte bij gadgets

Pixel Watch werkt dus iets eenvoudiger dan bijvoorbeeld de Pixel-smartphones: die gaan eerst heel langzaam werken en bepaalde dingen uitschakelen (wifi en camera bijvoorbeeld) om af te koelen, voordat ze echt uitgaan.

Wat doet jouw smartphone of smartwatch wanneer hij te heet wordt? Laat het nu achter in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk