Zo komt Google bij de accuduur van Pixel Watch

Zo komt Google bij de accuduur van Pixel Watch

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

24 uur batterij, dat is wat Google belooft voor Pixel Watch. Google heeft nu uiteengezet hoe het bij die maximum van 24 uur komt, zodat je een beter beeld hebt van wat je mag verwachten van deze nieuwe wearable.

Maximale batterijduur

Bij de lancering liet Google alleen weten dat de "maximale batterijduur bij benadering is en gebaseerd is op tests met preproductie hardware en software." Het is ook niet makkelijk om iets te zeggen over de batterijduur: dat is bij een telefoon al moeilijk, omdat het er vanaf hangt of je constant YouTube kijkt en op TikTok swipet, of dat je je toestel amper aanraakt en er sporadisch een WhatsAppje op leest.

Datzelfde geldt voor wearables. Heb jij je slimme horloge gelinkt aan WhatsApp en gaat het in één van je groepsgesprekken de hele dag los met allemaal plaatjes en gifjes, dan gaat je horloge dat elke keer weer moet oplichten een stuk harder qua accuduur. Inmiddels heeft Google besloten om iets meer context te geven bij hoe het op die 24 uur komt, want de kans is immers groot dat je die niet haalt.

Google Pixel Watch

In het hulpartikel van Google over Google Pixel Watch opladen en batterijduur verbeteren is te lezen wat zo’n accuduur van 24 uur inhoudt:

  • 240 meldingen
  • 280 tijdcontroles
  • Een LTE-telefoongesprek van 5 minuten
  • 45 minuten LTE en GPS-training met gedownloade YouTube-muziek afgespeeld
  • 50 minuten navigatie (Google maps) terwijl Bluetooth verbonden is met een telefoon

Dit is ervan uitgaande dat het horloge de standaardinstellingen gebruikt, inclusief een uitgeschakeld Always-on scherm. Je kunt ook 24 uur halen met het Always-on scherm aan, maar dan kun je bijvoorbeeld die navigatie en de training wel op je buik schrijven.

Zo komt Google bij de accuduur van Pixel Watch

Slim horloge

Het is niet ongebruikelijk dat een fabrikant specificeert wat je van die accuduur mag verwachten. Apple doet dat al een tijd: zijn “hele dag”-accuduur is gebaseerd op: 90 tijdcontroles, 90 meldingen, 45 minuten app-gebruik en een training van 60 minuten met muziekweergave van Apple Watch via Bluetooth. Daarbij het het slimme horloge constant verbinding met de iPhone via Bluetooth.

Wat ons betreft mogen fabrikanten dit vaker doen, misschien ook wel voor telefoons. Immers zegt zo’n accuduur zonder deze belangrijke extra informatie eigenlijk niets. Het lijkt soms alsof die accuduur is gebaseerd op alleen de gadget aan hebben, maar dat is dus niet zo.

Wat vind jij van de accuduur van Pixel Watch? Is die acceptabel? Laat het achter in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk