Zo rij je binnenkort een stuk veiliger met Waze

Zo rij je binnenkort een stuk veiliger met Waze

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Waze is een nieuwe functie aan het testen waarmee het de gebruiker gaat waarschuwen voor onveilige wegen. Zo werkt het.

Waze test nieuwe functie

Waze test momenteel meldingen in de app die waarschuwen voor gevaarlijke wegen waar vaak ongelukken zijn gebeurd. Dat ontdekte GeekTime. Deze informatie haalt Waze uit verzamelde data. De gevaarlijke gebieden zijn in de app gemarkeerd als 'rode wegen' en Waze laat weten wanneer je zo'n gebied nadert.

Gerelateerde artikelen

Waze hoopt uiteraard dat chauffeurs deze melding ter harte zullen nemen, en dat ze vervolgens passende maatregelen nemen. Zo kan de app mogelijk voorkomen dat er meer ongelukken gebeuren in een toch al ongevalgevoelige omgeving.

De nieuwe optie is bij sommige Waze-gebruikers al te zien in de instellingen onder Meldingen en rapporten -> Geschiedenis van verkeersongevallen. De optie hoef je niet te gebruiken en kan hier ook uitgezet worden. Je zal overigens bij een een risicovolle weg die je dagelijks neemt, niet elke keer een waarschuwing krijgen. Waze vertrouwt er klaarblijkelijk op dat je de dan al de gevaren ervan kent.

Het is niet bekend wanneer Waze deze nieuwe functie naar alle gebruikers uitrolt. We hopen dat het niet lang meer duurt, want zulke waarschuwingen kunnen ongelukken voorkomen.

Meer Waze-nieuws

De Android Auto-versie van Waze werkt binnenkort ook met het gesplitste scherm van de Coolwalk-interface in Android Auto. Daarnaast wordt het team dat werkt aan Waze samengevoegd met het team van Google Maps. Dit zijn de consequenties daarvan. Alles over Waze vind je hier..

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de Waze? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

Waze - GPS, Kaarten, Verkeersinfo & Live Navigatie

Waze - GPS, Kaarten, Verkeersinfo & Live Navigatie

Waze helpt passagiers en chauffeurs om te komen waar ze naartoe willen - sneller, soepeler, veiliger en gelukkiger - terwijl ze werken om files te verslaan. Waz ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk