Zo wil Google Maps de ervaring met het openbaar vervoer verbeteren

Zo wil Google Maps de ervaring met het openbaar vervoer verbeteren

Wesley Akkerman

door Wesley Akkerman

Laatst geüpdatet

Als we Google mogen geloven dan gaat de ervaring met het openbaar vervoer er flink op vooruit binnen de Google Maps-app. De zoekgigant voert een aantal veranderingen door die reizen met de trein, de bus en andere vervoersmiddelen flink moet verbeteren.

Update voor Google Maps

Over het algemeen werkt Google Maps... prima, als je reist met het openbaar vervoer. Maar het is duidelijk dat de app wat finesse mist als het gaat om informatievoorziening. Het is niet altijd duidelijk welke uitgang je van een station moet nemen. Ook kan het zijn dat Maps een ander station aanbeveelt dan je zelf zou nemen.

Daarom is het goed om te zien dat Google Maps voortaan beter werkt in tachtig steden wereldwijd. Tachtig steden is niet heel erg veel, maar het is een begin. Het is nog even afwachten welke steden in Nederland aan bod komen. Maar in elk geval Berlijn, Londen, Madrid en Parijs kunnen genieten van de betere voorzieningen.

google maps logo amsterdam

De verbeteringen

Niet alleen zal Google Maps voortaan veel beter aangeven aan welke kant je van een spoor moet uitstappen, ook kun je als reiziger zelf een aantal parameters instellen. Zo kun je kiezen voor opties als minder lopen, minder overstappen, minder kosten of rolstoeltoegankelijkheid. Deze opties verschijnen in de komende weken in de app.

Verder kun je als gebruiker allerlei andere dingen doen binnen de Google Maps-app. Voortaan kun je namelijk reageren met een emoji op een foto, video of review. Via de Emoji Kitchen is het zelfs mogelijk te reageren met een zelfgemaakte emoji. Zo kun je een hongerige emoji bijvoorbeeld veranderen in een bagel.

Tot slot kun je ook lijsten aanmaken binnen Google Maps. Met zo'n lijst kun je een route samenstellen en die vervolgens delen met andere mensen. Die zijn dat in staat zelf dingen aan te passen, toe te voegen of te verwijderen. Zo werken jullie dus samen aan zo'n lijst en kun je heel gemakkelijk samen een reis plannen.

Wat vind jij van de nieuwe Google Maps-functies? Ga je er gebruik van maken?

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Dit vind je misschien ook leuk