Zo ziet ChatGPT eruit op een smartwatch

Zo ziet ChatGPT eruit op een smartwatch

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

We kennen ChatGPT allemaal als iets dat je in de browser gebruikt, maar inmiddels heeft het ook een smartwatchvariant. En die ziet er best bijzonder uit. De primeur? Die is voor Amazfit.

Amazfit ChatGenius

Amazfit is een merk voor wearables dat steeds meer aan terrein wint. Nu heeft het zelfs als eerste ChatGPT-ondersteuning in zijn wearables. De eerste smartwatch van het merk die het heeft is de GTR4. Je herkent het misschien niet direct als ChatGPT, maar dat komt omdat het anders heet. Waarom hier precies voor is gekozen, dat is nog onduidelijk, maar de mogelijkheid heet ChatGenius op de wearables.

Het is een revolutie voor wearables, als het inderdaad goed werkt. Je kunt immers niet meer alleen maar op je schermpje lezen hoeveel stappen je hebt gezet en hoeveel calorieën je hebt verbrand tijdens je laatste 100 reps, je hebt nu ook een soort sportcoach om je pols die je bijvoorbeeld kunt vragen hoe je beter kunt rennen (zie deze video op LinkedIn). TechRadar schrijft dat ChatGenius vervolgens in een paar seconden met een antwoord komt.

Zo ziet ChatGPT eruit op een smartwatch

ChatGPT op wearables

Je zou deze nieuwe assistent ook kunnen gebruiken om de weersvoorspelling te vragen en zo beter in te schatten of je met de fiets of met de auto naar je werk gaat. Misschien kun je de slimme software ook wel vragen om iets te bedenken om vanavond te eten, of om nog even de highlights op Androidworld voor te lezen van die dag.

We weten nog niet helemaal zeker wat ChatGenius kan, want Amazfit heeft er zelf nog weinig over losgelaten, maar de potentie is erg groot. Echter kan het zomaar zijn dat Amazfit en OpenAI (het bedrijf achter ChatGPT) een afspraak hebben dat er maar een x aantal onderwerpen kunnen worden uitgevraagd. Dat weten we nu nog niet. Maar, we weten wel hoe het eruit ziet en dat is erg futuristisch.

Gerelateerde artikelen

Wat vind jij ervan? Denk je dat ChatGPT in staat is om mensen goed te adviseren over hun levensstijl? Laat het achter in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk