Zuckerberg blijft inzetten op metaverse onlangs veel tegenstand

Zuckerberg blijft inzetten op metaverse onlangs veel tegenstand

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Mark Zuckerberg benadrukt dat zijn bedrijf Meta blijft inzetten op het bouwen aan de metaverse. De metaverse bestaat uit allerlei apps voor werk en vrijetijd die samenkomen in virtual reality. Deze week kreeg Meta kritiek van aandeelhouders die de investeringen in de metaverse in vraag stellen. Meta zag als gevolg zijn aandeel fors dalen.

Meta en de metaverse

Als je aan Meta denkt dan associeer je het bedrijf mogelijk als eerste met de sociale media-apps Facebook, WhatsApp en Instagram. Toch predikt CEO Mark Zuckerberg al voor enige tijd zijn focus op de metaverse. In virtual reality (VR) moeten apps voor werk en vrije tijd samenkomen en het bedrijf investeerde er al miljarden in.

Uit de financiële data die het bedrijf deelt, blijkt dat Meta alleen dit kwartaal al 3,7 miljard dollar heeft geïnvesteerd in ontwikkelingen voor de metaverse. Dit jaar gaf het 9,7 miljard dollar uit en het Meta aandeel nam een duik van 20 procent nadat het bedrijf zijn kwartaalcijfers bekend maakte.

"Heel belangrijk"

Toch benadrukt Mark Zuckerberg dat Meta ook voor de komende tijd blijft investeren in langetermijnproject en dat de verliezen van de zogenaamde Reality Labs-bedrijfstak ook volgend jaar nog zullen toenemen. "We verwachten dat de verliezen van Reality Label in 2023 signicant toenemen vergeleken met een jaar eerder", aldus het bedrijf in zijn persbericht.

CEO Mark Zuckerberg blijft er naar eigen zeggen rotsvast van overtuigd dat de metaverse op termijn groots wordt voor het bedrijf. "Kijk, ik begrijp dat veel mensen niet akkoord gaan met de investering, maar volgens mij gaat dit heel belangrijk worden. Mensen gaan dit na 10 jaar opnieuw bekijken en het belang bespreken van dit werk dat we vandaag doen".

Meta krijgt dus steeds meer te maken met een vertrouwensbreuk bij zijn aandeelhouders. Op Androidworld hebben ze onlangs uitgebreid de metaverse besproken met al zijn verwachtingen en uitdagingen. Verwacht jij dat je straks met vrienden praat of vergaderingen doet met een VR-bril op? Laat het ons weten in de reacties.

Afbeelding: Mark Zuckerberg F8 2019 Keynote, Anthony Quintano, (CC BY 2.0)

Zuckerberg blijft inzetten op metaverse onlangs veel tegenstand

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk