AW Podcast smartphone-fotografie aflevering 4: de beste accessoires

AW Podcast smartphone-fotografie aflevering 4: de beste accessoires

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Met welke telefoons maak je de beste foto's? Wat zijn de handigste bewerkapps en welke rol speelt AI bij smartphone-fotografie? Dat en nog vele andere vragen beantwoorden Jelle Passchier en Sebastien Marien van Androidworld in deze podcastreeks samen met smartphone-fotografe Linda Smit (@vlinderlin).

AW Podcast smartphone-fotografie

Vorige week stonden al onze spots op nachtfotografie. Je kwam toen al te weten dat accessoires zoals een statief erg bruikbaar zijn wanneer je fotografeert in moeilijke lichtomstandigheden. Deze week gaan we veel dieper in op accessoires. We hebben het niet alleen over een statief, maar ook over het nut van een gimbal en het grote verschil met een gewone selfiestick.

Daarnaast hebben we het ook opnieuw over licht. Is studioverlichting noodzakelijk om binnen betere foto's te maken? Wat kan je met een ringlicht en op welke manier kan een reflectiescherm je uit de nood helpen? Je komt het in deze aflevering te weten. We hebben trouwens ook over de microSD-kaart en andere opslagmethodes die de laatste jaren de bovenhand nemen op onze telefoons.

De AW Podcast smartphone-fotografie is een korte reeks van zes afleveringen. Wie de eerste drie heeft gemist, kan ze hieronder beluisteren of op YouTube bekijken. In aflevering 5 ligt de focus volledig op kunstmatige intelligentie. We leggen waarom AI zo belangrijk is voor fotografie en we kijken naar toekomstige trends en toepassingen zoals Dall-E2 van OpenAI.

Volg onze AW Podcast smartphone-fotografie

Je kan elke week een nieuwe aflevering van de korte podcastreeks beluisteren via jouw favoriete podcastapp:

Bekijk de video op YouTube

Geef ons een score in je podcastapp en een like op YouTube, want dat helpt ons om te stijgen in de algoritmes. Dankzij jouw steun kunnen we in de toekomst nog meer podcastreeksen brengen.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Podcast

Dit vind je misschien ook leuk