AW Podcast smartphone-fotografie aflevering 5: AI is steeds belangrijker

AW Podcast smartphone-fotografie aflevering 5: AI is steeds belangrijker

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Met welke telefoons maak je de beste foto's? Wat zijn de handigste bewerkapps en welke rol speelt AI bij smartphone-fotografie? Dat en nog vele andere vragen beantwoorden Jelle Passchier en Sebastien Marien van Androidworld in deze podcastreeks samen met smartphone-fotografe Linda Smit (@vlinderlin).

AW Podcast smartphone-fotografie

Vorige week hebben we ons ringlicht laten schijnen op fotografie-accessoires. In deze aflevering gaat het over kunstmatige intelligentie. We bekijken hoe AI ervoor zorgt dat telefoons met hun kleine camerasensors echt het onderste uit de kan halen.

Hoe kijkt smartphone-fotografe Linda naar het toenemend belang van AI? Wat is een NPU en waarom bouwt Google een eigen chipset die gericht is op kunstmatige intelligentie? Verder kijken we ook naar toekomstige verbeteringen en manieren waarop generatieve AI onze foto's beter kunnen maken, maar tegelijk ook minder echt. Denk dan onder meer aan Dall-E2 van OpenAI.

De AW Podcast smartphone-fotografie is een korte reeks van zes afleveringen. Wie de eerste vier heeft gemist, kan ze hieronder beluisteren of op YouTube bekijken. In de laatste aflevering hebben we het over de beste apps om foto's te bewerken. Een belangrijk onderdeel dat vaak ten onrechte wordt vergeten.

Volg onze AW Podcast smartphone-fotografie

Je kan elke week een nieuwe aflevering van de korte podcastreeks beluisteren via jouw favoriete podcastapp:

Bekijk de video op YouTube

Geef ons een score in je podcastapp en een like op YouTube, want dat helpt ons om te stijgen in de algoritmes. Dankzij jouw steun kunnen we in de toekomst nog meer podcastreeksen brengen.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Podcast

Dit vind je misschien ook leuk