Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

 • The Elder Scrolls: Blades

 • Ghostbusters World

Trending smartphones
 • Xiaomi Mi 9T Pro

 • Samsung Galaxy Note 10 Plus

 • ASUS ZenFone 6

 • OnePlus 7 Pro

 • Google Pixel 3a XL

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Proximus, Orange of Telenet?

Welk gsm abonnement nemen? Vergelijk alle providers

· 15-03-2019 17:00

Wat is het beste gsm abonnement? Het blijft één van de meestgehoorde vragen en ook één van de moeilijkste om te beantwoorden. Ieder zijn verbruik is immers anders en elke persoon heeft andere behoeften. Zo belt de ene heel vaak, terwijl iemand anders haast nooit belt. Er zijn mensen die meestal de wifi gebruiken om te surfen, terwijl iemand anders niet genoeg heeft aan 8 GB surfvolume per maand. Androidworld helpt je bij het kiezen van het beste abonnement voor jouw gebruik.

Prijsvergelijker: Proximus, Orange of Telenet?

Met behulp van de prijsvergelijker van Androidworld kan je de gsm-abonnementen van Base, Mobile Vikings, Orange, Proximus, Scarlet en Telenet heel eenvoudig naast elkaar zetten en vergelijken.

Je geeft in de prijsvergelijker zelf aan hoeveel belminuten en hoeveel gigabyte aan data je nodig hebt. Je sleept hiervoor het balletje naar het gewenste aantal belminuten en surfvolume, geeft optioneel aan hoeveel het abonnement maximaal mag kosten en je krijgt meteen een vergelijking van overeenkomstige abonnementen te zien.

Onze prijsvergelijker is steeds up-to-date, zodat jij altijd op de hoogte bent van wat het beste abonnement is voor jou op dit moment.

Welke gsm kopen?

Nieuw gsm abonnement

Eenmaal je een abonnement hebt gevonden dat helemaal bij je past, druk je op ‘Bekijken’. Dan word je doorgestuurd naar de desbetreffende provider, waar je het nieuwe abonnement rechtstreeks kunt activeren. Je koopt je abonnement dus niet bij Androidworld, maar wel bij de provider. Androidworld biedt enkel een handige prijsvergelijker aan, zodat je zelf niet alle websites moet afschuimen op zoek naar het perfecte abonnement.

Prijsvergelijker van gsm abonnementen

Simkaart activeren

Na de bestelling van je abonnement, krijg je een nieuwe simkaart toegestuurd via de post. Daarin zit een brief met de instructies hoe je de nieuwe simkaart kunt activeren. Je zal dan een seintje moeten geven dat de overdracht mag starten. Dat is om te zorgen dat je abonnement niet stopgezet wordt voordat je je nieuwe simkaart ontvangen hebt.

Zodra je het seintje hebt gegeven, duurt het in de meeste gevallen maximaal 48 uur voor je nieuwe abonnement actief is. Je zal op een bepaald moment merken dat je oude simkaart het niet meer doet omdat je geen connectie meer krijgt met het netwerk van je oude provider. Dat is het de moment om je nieuwe simkaart in je telefoon te steken en effectief gebruik te gaan maken van je nieuwe abonnement.

Je moet dus geen schrik hebben dat je meerdere dagen onbereikbaar zal zijn.

Prijsvergelijker van gsm abonnementen

Abonnement opzeggen

Heb je een nieuw en beter abonnement gevonden? Dan wil je natuurlijk ook af van je oude abonnement. Dat gaat in alle gevallen automatisch als je je telefoonnummer wilt behouden. Wil je echter een nieuw nummer, dan zal je zelf contact moeten opnemen met je huidige provider.

Wanneer je je bestaande nummer wilt behouden, geef je dit altijd door tijdens de bestelling van je nieuwe abonnement. Je zal dan je nummer moeten invullen, bij welke provider je momenteel aangesloten bent en op welke naam je abonnement staat. Daarbij moet je ook je huidige klantnummer en/of je simkaartnummer doorgeven (je vindt dit op de simkaart).

Als je dat gedaan hebt, doet je nieuwe provider de rest. Zij doen een aanvraag bij je huidige provider om je nummer over te dragen. Zodra je nieuwe abonnement geactiveerd is, zal je huidige abonnement stopgezet worden.

Gsm met abonnement?

Als je bij je huidige abonnement een toestel gratis of tegen verminderde prijs kreeg, neem je best even contact op met je huidige provider. Dat toestel wordt steeds betaald door je abonnement, of je het nu gratis kreeg of aan verminderde prijs. Meestal hang je 24 maanden vast aan de operator als je een abonnement in combinatie met een toestel hebt. Je kan in dat geval best even informeren bij je provider of het toestel al volledig is afbetaald en indien niet, hoeveel het je zal kosten als je toch overstapt naar een andere provider. Normaal gezien heb je ook een aflossingstabel ontvangen wanneer je het contract tekende. Daar kan je het exacte bedrag uiteraard ook op terugvinden.

Klik op onderstaande knop om naar onze prijsvergelijker te gaan

Vergelijk abonnementen

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!
Voor meer informatie over onze redactionele werking, klik hier.

Reacties (4)
Bezig met laden van reacties...