Netradar toont je wat de beste provider in jouw buurt is

Netradar toont je wat de beste provider in jouw buurt is

Jiri Truijen

door Jiri Truijen

Laatst geüpdatet

Netradar

Netradar is een app die de werkelijke snelheid van je internetverbinding - zowel via mobiele data als wifi - kan testen. Met andere woorden: Netradar is een speedtest-app, maar deze werkt toch nog net iets anders dan de traditionele speedtest-apps.

Netradar kan uiteraard een klassieke snelheidstest uitvoeren, die je de snelheid van dat ogenblik laat zien. Echter, zoals je misschien wel weet, verbruikt dat enorm veel data, zeker over een snelle 4G-verbinding. Als je niet veel datavolume in je abonnement hebt, is dat dus een probleem. Vorig jaar was Telenet/BASE nog de snelste provider van België, maar was de dekking van dat netwerk minder dan dat van de concurrentie. Je bent dus weinig met de snelste te zijn, als je een slechte internetverbinding hebt.

Beste provider in jouw buurt

Daarom werkt Netradar vooral op de achtergrond. De Netradar-app test continu je wifi- en/of dataverbinding. Hierdoor weet de app of je een goede en stabiele verbinding hebt en hoe snel deze is. De app registreert de data die je verbruikt wanneer je je toestel gebruikt. Daardoor heeft het geen extra data nodig zoals de traditionele speedtests waarbij je in een bepaalde tijdspanne zoveel mogelijk data gaat downloaden en uploaden.

In de app heb je ook een tabblad ‘Map’. Hier vind je een kaart van jouw omgeving met gekleurde zones die aangeven hoe goed je verbinding het daar doet. Dat komt omdat de Netradar-app steeds je internetverbinding in het oog houdt en het dus exact weet hoe jouw provider het doet op de plaatsen waar jij komt.

In het Home-tabblad kan je trouwens je provider vergelijken met andere providers. Hoe meer mensen de app gebruiken, hoe meer data er is en hoe beter Netradar jou kan tonen welke de beste provider is in jouw buurt.

Privacy

Netradar verzamelt heel veel data: type toestel, je provider, je locatie en geanalyseerde data van je verbruik. Je hoeft je echter geen zorgen te maken om je privacy, want alle data worden volledig geanonimiseerd doorgestuurd naar Netradar. Ook weten ze je gsm-nummer niet en ook niet je naam. Wij hebben trouwens inzage gekregen in de Netradar-database en wij konden op geen enkele manier onszelf terugvinden.

Doe jij vaak snelheidstestjes? En welke apps gebruik jij daar dan voor? Ga jij Netradar eens testen? Laat het ons weten in de reacties.

Netradar Network Quality Speed Test

Netradar Network Quality Speed Test

Netradar is niet zoals de traditionele speedtest-app. Hoewel je via Netradar ook de gewone snelheidstest kunt uitvoeren om te zien hoe snel je internetverbinding op ..

Providers

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk