Veel dubieuze ChatGPT-apps in de Play Store te vinden

Veel dubieuze ChatGPT-apps in de Play Store te vinden

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Zeer populaire Android-apps in de Play Store worden vaak nagemaakt met verkeerde bedoelingen. We hebben het dan over nep-apps die bijvoorbeeld gegevens proberen te achterhalen van de gebruikers. WhatsApp behoort bijvoorbeeld tot deze categorie, maar nu duiken er zogenaamde apps op van de zeer populaire slimme chatbot van Open AI, ChatGPT.

Is er een ChatGPT app?

ChatGPT is een chatbot die van kunstmatige intelligentie gebruik maakt, om vervolgens vragen te kunnen beantwoorden. De software kan kan ook zelf computercodes schrijven, liedjes maken, uitleggen hoe je een taart bakt. Daarnaast spuugt de chatbot ook nepnieuws uit en kan je er terecht voor het maken van een molotovcocktail. ChatGPT zorgt de laatste weken voor sensatie en dat trekt natuurlijk ook criminelen.

Deze criminelen hebben in de Play Store en de App Store apps gezet met in de naam ChatGPT Chat GPT AI GPT-3 en vele varianten daarvan. Wat deze apps doen, weten we niet. Ga er maar wel vanuit dat ze niet te vertrouwen zijn. ChatGPT is namelijk ontwikkeld door OpenAI, een bedrijf waar onder meer Microsoft sterk in investeert. Dat bedrijf stelt ChatGPT momenteel alleen als website beschikbaar. Er is dus geen officiële ChatGPT-app en de apps die nu in de appwinkels staan bevatten waarschijnlijk malware. Sommigen nep-apps komen zelfs met in-appaankopen en wat je daarvoor krijgt weten we niet.

Het is niet bekend of en wanneer Google en Apple de dubieuze ChatGPT-apps verwijderen uit hun appwinkels.

Gerelateerde artikelen

ChatGPT downloaden

ChatGPT is geen app maar een website waar je een account kunt aanmaken. Dat doe je via onderstaande link.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de ChatGPT? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Providers

Dit vind je misschien ook leuk