Proximus introduceert binnenkort een decoder waarop Android TV draait

Proximus introduceert binnenkort een decoder waarop Android TV draait

Sven Brys

door Sven Brys

Laatst geüpdatet

Proximus V7 decoder

Voorlopig heeft Proximus nog niets officieel gebracht, maar dit decoder-nieuws komt van de website Androidtv-guide.com, gespecialiseerd op het vlak van Android TV. Deze vermelden dat Proximus, in het tweede kwartaal van 2019, de decoder versie 7 zal introduceren. Het bijzondere aan deze settopbox is dat die zal draaien op Android TV Pie 9.0.

De decoder, ontworpen door Frans bedrijf Technicolor, krijgt een discreet ontwerp met afmetingen van 15,5 op 15,5 centimeter en 3 cm hoog. Deze zal je ook in de kast kunnen opbergen, want voor de bediening gebruik je een Bluetooth afstandsbediening. De box is uitgerust met een Quadcore processor aanwezig van 1,6 GHz en beschikt over 2GB RAM en 16GB intern geheugen. Zo zal je bijvoorbeeld apps kunnen opslaan, die je download vanuit de Google Playstore.

Verder zal je ook films of series kunnen streamen van hoge beeldkwaliteit, want de decoder zal 4K en HDR ondersteunen en heeft ingebouwde dual band Wifi (2,4 en 5Ghz).

De interface wordt toevertrouwd aan het Duits bedrijf 3 Screen Solutions.

Render van de Proximus V7 Decoder volgens Androidtv-guide

Video On Demand

Zoals onlangs Telenet Yugo op de markt kwam, kan Proximus met deze decoder eveneens de strijd aan gaan met het principe ‘Cord-cutting. Door de integratie van Android TV is het voor de gebruiker gemakkelijk om apps te installeren op de settopbox en programma’s te bekijken wanneer zij het wensen, ook wel ‘video on demand’ genaamd. Zo zal je niet enkel het tv-aanbod van Proximus kunnen bekijken maar ook video’s van apps zoals YouTube, Netflix en Google Play Movies of muziek beluisteren via Spotify.

Dankzij integratie van Google Cast zal je ook foto’s, muziek of video’s kunnen streamen van je smartphone naar je televisie. Hierdoor moet je geen gebruik meer maken van andere oplossingen zoals de Nvidia shield, Xiaomi Mi Box of de Google Chromecast.

Ben jij klant van Proximus en kijk je al uit naar de lancering? Of gebruik jij andere apparatuur om te streamen? Laat het ons weten in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Providers

Dit vind je misschien ook leuk