Fitbit Versa 2 review: mooie fitness-smartwatch met scheidingsangst

Fitbit Versa 2 review: mooie fitness-smartwatch met scheidingsangst

Sven Brys

door Sven Brys

Laatst geüpdatet

Fitbit Versa 2

Vorig jaar kwam Fitbit met een nieuwe smartwatch op de markt, de Fitbit Versa. Een budget-smartwatch met een paar slimme functies, waarbij de focus ligt op fitness-tracking. Niet veel later bracht Fitbit de Fitbit Versa Lite uit. Deze smartwatch had minder fitness-functies dan de originele Versa, maar was dan ook budgetvriendelijker. Fitbit probeerde hiermee een publiek aan te spreken dat graag een smartwatch wil, maar niet teveel geld eraan wil uitgeven. Jammer genoeg was deze Lite-versie geen succes en dat heeft Fitbit geweten met lage verkoopcijfers.

Fitbit probeert het nu opnieuw met de Fitbit Versa 2, die een paar nieuwe functies heeft gekregen ten opzichte van zijn voorganger. Zo heeft de smartwatch nu enkele specificaties, die ‘anno 2019’ gezien, heel normaal zijn. Natuurlijk is de concurrentie op de smartwatchmarkt niet te onderschatten. Zo heb je voor dezelfde prijs ook de ‘erg complete’ Samsung Galaxy Watch Active. Is deze Fitbit Versa 2 een aanrader of kies je beter voor een ander merk? Ik heb dit slimme horloge enkele weken gedragen en vertel je graag hoe ik erover denk.

Specificaties

Afmetingen: 39 x 40 x 12 mm

Scherm: 1,34 AMOLED-scherm

Softwareversie: Fitbit 0S 4.0.2

Batterij: tot maximaal 6 dagen

Extra’s: Connected GPS, Spo2-sensor, waterresistent tot 50 m, barometer, hartslagsensor, microfoon

Behuizing en design

Toen ik de Fitbit Versa 2 voor het eerst uit de verpakking nam, viel me op dat deze erg lijkt op de Fitbit Versa. Fitbit blijft vastberaden dat er weinig moet veranderen aan het vierkante design van de Versa-reeks. Zodra je wat beter kijkt, zie je de verschillen ten opzichte van de vorige Versa-smartwatches. De horlogekast heeft iets meer rondingen en het Fitbit-logo is verdwenen. Waar de originele Versa nog 3 knoppen had, heeft de Versa 2, net zoals de Fitbit Versa Lite, maar één knop.

De Versa 2 voelt nog steeds licht aan op de pols en blijft dankzij het dunne design niet haken achter kleding. Persoonlijk ben ik eerder fan van een ronde horloge, maar het draagcomfort vind ik even belangrijk. Het design van de Versa 2 valt me zeker niet tegen. De afgeronde hoeken zorgen voor een premium uitzicht en het dunne en lichte ontwerp zorgt voor een aangenaam gevoel aan de pols.

De Fitbit Versa 2 is beschikbaar in verschillende uitvoeringen. Zo heb je de keuze uit een een zwarte-, koperkleurige, roze-, en grijze aluminium horlogekast. Daarnaast zijn er nog twee speciale uitvoeringen, waarbij je een extra geweven bandje krijgt. Voor de speciale versies moet je wel iets meer uitgeven en dat is dan vooral voor de extra bandjes. Voor de rest is er geen verschil tussen de gewone of de speciale versie. Bij de speciale versie krijg je naast het geweven bandje er ook nog een rubberen band bij.

De horlogebandjes kan je, net zoals bij de alle Versa-producten, vervangen via een ‘Quick Release’-systeem en zo de stijl van de Versa 2 aanpassen aan je outfit. Jammer genoeg is het nog altijd een helse klus om de bandjes te verwisselen. Ik gebruik de Fitbit Versa 2 al enige tijd, maar soms lukt het me nog niet om de bandjes vlot te wisselen.

Achteraan vinden we de hartslagsensor. Alhoewel dat deze bij de Versa 2 een breder glazen oppervlak heeft gekregen, zijn er geen veranderingen aan de sensor zelf. Die is hetzelfde gebleven als alle voorgaande Versa-modellen. Wederom is de SpO2-sensor aanwezig, die de zuurstofwaarde bepaalt in je bloed. Jammer genoeg doet Fitbit nog steeds niks met deze sensor. Deze is nog altijd door Fitbit niet geactiveerd.

Scherm en bediening

Het scherm is één van de belangrijkste updates die de Versa 2 heeft gekregen. De Versa 2 is nu uitgerust met een 1,34 AMOLED-scherm. Dit heeft niet alleen zijn invloed op het energieverbruik, want bij zwarte onderdelen lichten er geen led’s op. Ook de kleuren komen mooier uit op het scherm. Zwart is echt zwart, waardoor de dikke randen rond het scherm minder opvallen. Waardoor het lijkt dat de voorkant volledig uit scherm bestaat. Ik vind dit een mooie verbetering.

Er is nu ook een ‘Always-On-Display’- functie. Zo hoef je geen ‘onnatuurlijke’ en opvallende polsbeweging te maken om te zien hoe laat het is, wat bij de Polar Ignite het geval is. Jammer genoeg heb je bij deze functie maar een keuze uit twee wijzerplaten, een digitale of een analoge. Bij andere merken kan je bij de ‘altijd-aan’-functie de wijzerplaat gebruiken, die je hebt gekozen uit de appstore van je smartwatch.

Op de twee wijzerplaten kan je ook instellen welke parameters je ziet en zien hoeveel batterij je nog over hebt. Deze functie heeft wel zijn invloed op de batterijduur, waar ik later op terugkom.

Het scherm is in alle lichtomstandigheden duidelijk zichtbaar. Zowel in direct zonlicht al in de donkere slaapkamer paste de automatische helderheid zich prima aan. Ik ervoer nooit problemen bij het aflezen van het scherm.

De bediening van Fitbit Versa 2 komt overeen met die van de Versa Lite. De meeste bedieningen doe je via het aanraakgevoelig scherm. Dit levert geen problemen op zolang je droge handen hebt. Zodra je vingers nat zijn of het scherm na tijdens het douchen of zwemmen, reageert het horloge heel wat minder vlot op je veegbeweging. De linkerknop gebruik je om terug te gaan naar het hoofdscherm of om het scherm te activeren. Bij de Versa had je aan de rechterkant nog twee extra knoppen, waarmee je snel een app opent en een training pauzeert of beëindigd. Geen enkel moment miste ik deze knoppen op de Versa 2.

Prestaties en accuduur

Op de Fitbit Versa 2 loopt alles vlot. Er is een snelle reactie op mijn veegbewegingen en apps openen snel. Het is enige echte struikelblok is nog steeds de synchronisatieproblemen. Het komt regelmatig voor dat de Fitbit Versa 2 niet synchroniseert met mijn smartphone. Dit is een bekend probleem bij alle fitnesstrackers van Fitbit. Fitbit is zich bewust van deze problemen, maar persoonlijk vind ik dat ze daar weinig aan doen.

Op de Fitbit-website kan je nagaan of jouw Fitbit samenwerkt met jouw smartphone. Daar merk ik op dat er heel oude toestellen (HTC One M9) op staan en dat er weinig nieuwe telefoons worden toegevoegd. Met andere smartwatch-fabrikanten zoals Fossil of Samsung heb ik nooit last van synchronisatieproblemen. Waarom slaagt Fitbit er niet in om dit voor elkaar te krijgen? Dit synchronisatieprobleem heeft in ieder geval grote invloed op mijn gebruikerservaring. Zo moet ik regelmatig mijn Huawei-smartphone aan- en uitschakelen om er voor te zorgen dat de Versa 2 synchroniseert. Dit heb ik gemeld aan de Fitbit-helpdesk en deze zeggen dan: ‘Ja sorry meneer, maar het komt door uw Huawei-smartphone. Dat klopt niet helemaal, want ook mijn vrouw, met een Samsung-smartphone, heeft soms dit synchronisatieprobleem. Het stelt me teleur en zorgt bij mij voor veel frustraties.

Eén van de kwaliteiten van de Fitbit Versa 2, ten opzichte van andere smartwatches, is de accuduur. Ik kan de Fitbit Versa 2 gedurende 5 dagen gebruiken zonder dat ik de lader moet aansluiten. Hierbij monitort het slimme horloge continue alle gezondheidsparameters en sport ik ongeveer 90 minuten. Moet de smartwatch toch aan de lader, dan hoef ik hem niet lang missen. De Versa 2 doet er ongeveer 90 minuten over om van vijfentwintig naar honderd procent te laden.

Software 

Fitbit OS

Bij de Fitbit Versa-reeks is het duidelijk dat Fitbit de focus legt op fitness-tracking. Veel slimme functies zijn er echter niet aanwezig op deze smartwatch. Toch is er ten opzichte van de vorige Fitbit Versa er wel een extra functie bij gekomen. Het is namelijk nu mogelijk om via de ingebouwde microfoon berichten te beantwoorden. Voorheen was het al mogelijk om meldingen te beantwoorden via vooropgestelde of zelfgemaakte antwoorden, maar de nieuwe functie is zeker welkom. De Versa 2 weet mijn spraak dan ook goed om te zetten naar tekst. Een nadeel is wel dat je er een bluetooth-connectie moet zijn met je smartphone. Zonder deze connectie werkt het beantwoorden niet, maar zal je eveneens geen meldingen ontvangen.

De smartphone-afhankelijkheid is een groot pijnpunt van de Versa 2. Op het horloge zelf kan je wel zien hoe je beweging die dag het doet, maar zodra je uitgebreidere informatie wilt, moet je de Fitbit-app gaan gebruiken. Bij andere smartwatches zoals de Samsung Galaxy Watch Active krijg je veel meer informatie van de horloge zelf.

Eveneens is er in Fitbit OS geen app-store aanwezig en moet je wederom grijpen naar je smartphone, om een nieuwe wijzerplaat of app te installeren. Het wijzigen van een wijzerplaat is eveneens niet mogelijk op de Versa 2 zelf. Om de afhankelijk helemaal aan te tonen, is er het gebruik van Connected-GPS. Loop je graag eens het blokje om, dan moet je smartphone mee om gebruik te maken van GPS. Hierdoor loopt de Fitbit Versa 2 achter op andere smartwatches. Alle smartwatches van andere smartwatch-fabrikanten hebben ingebouwde GPS, wat ook de standaard is ‘anno 2019’.

De Fitbit Versa 2 werd aangekondigd met de slimme assistent van Amazon, genaamd Alexa. Jammer genoeg heb ik moeten vaststellen dat deze assistent niet beschikbaar in België en Nederland. Fitbit kon me ook niets vertellen of deze slimme assistent ooit naar België of Nederland komt.

Een andere aankondiging was de samenwerking met Spotify. Op de Versa 2 wordt er standaard de Spotify-app geïnstalleerd. Deze app stelt me teleur, want er is geen mogelijkheid om je favoriete Spotify-muziek te downloaden. Dit is bijvoorbeeld wel mogelijk bij de Samsung Galaxy Watch Active. Je kan de Spotify-app enkel gebruiken om Spotify-muziek te bedienen, zolang er ‘uiteraard’ een bluetooth-verbinding is met je smartphone. Het is wel mogelijk om muziek te plaatsen op de Versa 2, maar dan zal eigen muziek moeten overzetten via je computer of gebruik moeten maken van Deezer.

Apps en wijzerplaten

Zoals ik daarnet als even zei, moet je via de Fitbit-app wijzerplaten of apps installeren op de Fitbit Versa 2. Het aanbod van wijzerplaten en apps is niet te vergelijken met de smartwatches van Wear OS of Tizen. De meeste wijzerplaten zijn gericht op gezondheidsparameters. Ik gebruik meestal de wijzerplaten van Fitbit zelf. Ik merk ook op dat de mooi ontworpen wijzerplaten van andere ontwerpers, vaak betalend zijn.

Sinds de lancering van de Fitbit Versa, zijn er al heel wat nieuwe apps bijgekomen. Toch zijn er weinig bekende apps aanwezig en zijn de apps meestal sport- of gezondheidgerelateerd. Apps van bekende sportplatforms zijn in de minderheid. Er is bijvoorbeeld geen Endomondo-app aanwezig, Strava daarentegen wel weer. Hiermee kan je alleen vorige sportprestaties terugkijken, maar de app gebruiken tijdens het sporten is niet mogelijk. De apps die ik gebruik zijn de voorgeïnstalleerde apps van Fitbit, zoals Alarm, Timer, Exercise en Weather. Als je de apps, die je op je smartphone hebt geïnstalleerd, wilt gebruiken op je smartwatch, kun je beter naar een Wear OS-smartwatch kijken.

Fitbit-app

Ik heb al verschillende wearables getest, maar de Fitbit-app vind ik persoonlijk de beste app. Op het dashboard krijg je meteen een overzicht te zien over de gemeten parameters zoals stappen, calorieën, uren slaap, glazen water, aantal actieve dagen, hartslag, gewicht en als extra voor de vrouwen, informatie over je menstruatiecyclus. Als je verder tikt op de parameters krijg je nog uitgebreidere informatie zoals het aantal gezette stappen gedurende een maand of welke slaapfasen je hebt overlopen tijdens je nachtrust.

Daarnaast bevat de app ook leuke challenges of uitdagingen die je kan aangaan met vrienden en kan je badges winnen door doelen te bereiken. Dit werkt voor mij erg stimulerend om toch extra te gaan bewegen om elke dag die 10.000 stappen te halen.

Binnen de app is er ook een voedseldatabase aanwezig, maar veel ingescand voedsel wordt niet herkend omdat er geen Belgische of Nederlandse database is. Om dit oplossen kan je de app wel koppelen aan MyFitnessPal, die je helpt om calorieën te tellen. Naast deze app zijn er nog vele apps die je aan de Fitbit-app kunt koppelen, zoals het bekende sportersplatform Strava.

Fitnesstracking

Fitbit staat bekend om zijn prima fitnesstracking en dit is niet anders bij de Fitbit Versa 2. De Fitbit Versa 2 houdt prima bij hoeveel stappen je zet, aantal trappen je neemt, de verbruikte calorieën en hoeveel minuten je actief bent. Je krijgt regelmatig meldingen die je stimuleren om meer te gaan bewegen. Zo zal de Versa 2 me elk uur motiveren om 250 stappen te zetten

Dankzij het dunne design van deze smartwatch, is deze geen storende factor tijdens mijn nachtrust. Als je ontwaakt, zie je meteen de slaapfasen die je, tijdens de nacht, hebt doorlopen.

Nieuw hierbij is de slaapscore. Deze score wordt bepaald aan de hand van het aantal uur dat je geslapen hebt, of je hierbij onrustig was en hoe je hartslag zich droeg tijdens de nacht. Zo krijg je na elke nachtrust een score in de Fitbit-app te zien en kun je deze vergelijken met andere nachten.

Dit is een leuke gimmick, maar het is me niet altijd duidelijk waarom de ene nacht beter was dan de andere. Ik krijg wel te zien welke slaapfasen ik doorlopen heb tijdens de nacht en zie ik mijn aantal slaapuren. Toch kan ik uit deze gegevens niet opmaken of ik goed of slecht geslapen heb.

Indien ik hier meer over wil weten, zal ik in de toekomst een abonnement op Fitbit Premium moeten nemen. In deze Fitbit-service, die nog niet bij ons actief is, krijg je als abonnee nog meer informatie en tips over hoe je bijvoorbeeld je slaap kunt verbeteren of kunt afvallen. Daarnaast vermoed ik dat er nog functies in verband met het monitoren van je gezondheid alleen binnen het abonnement te gebruiken zullen zijn. Op het blog van Fitbit is er onlangs een artikel gepost waarin staat beschreven hoe je een gezondheidsrapport kunt downloaden. Dit rapport kan je dan voorleggen bij je huisarts, maar is wederom enkel voor Fitbit Premium-gebruikers. Persoonlijk vind ik het spijtig dat ik naast de aankoop van de Fitbit Versa 2 nog eens een extra abonnement moet aangaan om al mijn gezondheidsgegevens te zien.

Sporten

Naast het dagelijks bijhouden van je gezondheidsparameters, kan je de Fitbit Versa ook gebruiken bij het sporten. Op de Fitbit Versa 2 kan maximaal 7 sport-snelkoppelingen instellen. Deze snelkoppelingen kan je via de Fitbit-app aanpassen. In totaal heb je de keuze uit 20 sporten zoals de bekende sporten wandelen, lopen, zwemmen, spinning, bootcamp en yoga. Ploegsporten vind je niet terug in de Fitbit-app, maar je deze wel via een omweg deze sporten gaan monitoren. Je kiest hiervoor een andere sportmodus zoals de 'workout'-modus dat enkel je hartslag en verbruikte calorieën monitort, of de 'loop'-modus als je benieuwd bent naar afgelegde afstand. Achteraf pas je de training in de Fitbit-app aan en benoemen naar de sport die je dan hebt beoefend. Zwemmers kunnen de Versa 2 ook gebruiken om gezwommen baantjes bij te houden.

Verder is er de SmartTrack of automatische traininingsherkenning aanwezig op de Versa Lite, dat sporten zoals wandelen, lopen of fietsen kan herkennen en automatisch de training start. In de Fitbit-app kan je ook instellen vanaf hoeveel minuten deze automatische herkenning moet starten.

Connected-GPS

De Fitbit Versa 2 maakt gebruik van connected-GPS. Via een bluetooth-verbinding maakt de smartwatch verbinding met de GPS-sensor van je smartphone. De verbindingssnelheid met de GPS-satelliet en de GPS-correctheid zal dus afhangen van je smartphone.

Je kan zonder je smartphone gaan lopen, maar dan zal de Versa 2 je afstand en snelheid bepalen aan de hand van het aantal stappen je zet. Ik raad dit af want dit is niet zo nauwkeurig als een GPS-verbinding. Door de synchronisatieproblemen tussen de Fitbit Versa 2 en mijn smartphone lukte het me niet altijd om meteen een connected-GPS verbinding te maken. Zo moest ik regelmatig voor het sporten, mijn smartphone opnieuw opstarten. Hierbij verlies ik tijd en geraak ik gefrustreerd, wat nadelig is voor mijn hartslag tijdens het sporten.

Hartslagmeter

Dankzij de hartslagmeter kan je tijdens het sporten zien in welke hartslagzone je aan het trainen bent, om zo de controle te houden over je trainingsintensiteit. Ik heb de hartslagmeter van de Fitbit Versa 2 vergeleken met de Polar Vantage M. Ik kan zeggen op het einde van elke training er een minieme afwijking aanwezig was, van ongeveer 2 à 3 gemiddelde hartslagen.

Het is algemeen bekend dat je bij een intervaltraining beter gebruik kunt maken van een borstband. Die reageert sneller op hartslagvariaties. Het is helaas niet mogelijk om een borstband te koppelen aan de Fitbit Versa 2. Wanneer ik kijk naar mijn hartslag in rust, lijkt deze heel accuraat en komt deze overeen met andere hartslagmetingen zoals bijvoorbeeld bij een bloeddrukmeter.

Google neemt Fitbit over

Ten laatste wil ik nog even stilstaan met het laatste nieuws over Google, die Fitbit heeft overgenomen. Dit doet verschillende toekomstvragen bij me naar boven komen. Met de overname van Fitbit heeft Google nu goede smartwatch-ontwikkelaars in zijn bezit en Google kan zijn eigen Wear OS verder gaan ontwikkelen.

Ik vertelde in de review van de Fossil Gen 5 dat er gewerkt moest worden aan de sportfuncties binnen Googles eigen smartwatch-software. Fitbit zal, als pionier van de fitnesstrackers, hierin een grote rol kunnen spelen. Zo geloof ik erin dat de samensmelting van Google en Fitbit ervoor kan zorgen dat er een ‘prachtige’ smartwatch uit voorkomt.

Natuurlijk weet ik niet wat Google met Fitbit gaat doen. Blijft de naam ‘Fitbit’ bestaan of gaat Google de software van Fitbit volledig integreren in Wear OS? En wat met de huidige producten van Fitbit? Zullen we die in de toekomst kunnen blijven gebruiken of zijn deze binnenkort waardeloos. Zo heeft Fitbit enkele jaren geleden Pebble overgenomen. Gelukkig waren er toen enkele vrijwillige ontwikkelaars die de Pebble-software bleven ontwikkelen onder de naam Rebble.

Conclusie

Fitbit heeft enkele mooie veranderingen aangebracht aan de Fitbit Versa 2. Zo is er het prachtige AMOLED-scherm, dat zorgt voor een premium uitstraling van de smartwatch. Alles is haarscherp afgebeeld en de kleuren worden mooi weergegeven. Indien je het wenst, kan je ook gebruik maken van de ‘Always-On-Display’-functie en zo continu zicht hebben op de tijd. Daarnaast is er nu een microfoon waarmee je berichten kunt beantwoorden. Het accuverbruik met een accuduur van 5 dagen is eveneens prima te noemen.

De focus bij de Versa 2 ligt op fitnesstracking en dat doet de smartwatch prima. Dit horloge houdt verschillende gezondheidsparameters bij. Zo zie je hoeveel stappen je zet, hoeveel uren je slaapt, hoeveel minuten je actief was en houdt die ook je hartslag continu bij. Verder weet de smartwatch je te motiveren om nog meer te gaan bewegen. Zo kan je instellen hoeveel stappen je per uur wilt zetten en zal de horloge je hieraan helpen herinneren. Via de Fitbit-app kan je het opnemen tegen je kennissen om de meeste stappen te halen.

Van alle smartwatches die ik al heb getest, vind ik de Fitbit, de beste fabrikant als het aankomt op fitnesstracking. Toch vind ik het jammer dat Fitbit nu een abonnement-service Fitbit Premium heeft gelanceerd. Als ik kijk naar de mogelijkheden zul je voor meer informatie over je eigen gezondheidsgegevens moeten betalen. Je krijgt dan uitgebreide analyses over slaapgegevens maar ook tips om bijvoorbeeld je slaap te verbeteren of op een eenvoudige manier kilootjes kwijt te spelen. Als ik een fitnesstracker aankoop verwacht ik dat ik zicht krijg over al mijn gegevens en hier niet extra voor moet betalen. Fitbit Premium krijgt in 2020 ondersteuning voor de Nederlandse taal en zal dan ook hier gelanceerd worden.

Over de slimme functies van de Versa 2 ben ik snel uitverteld. Naast meldingen van je smartphone die je op de horloge kunt ontvangen en via de microfoon kunt beantwoorden, is er niet veel meer ‘smartwatch’ aan deze horloge. Amazon Alexa is in ons land officieel niet beschikbaar en de Versa 2 stelt zich, net bij alle andere Fitbit-fitnesstrackers, zich erg smartphone-afhankelijk op. Wil je jouw wijzerplaat wijzigen, een app installeren of meer te weten komen over je gezondheidsparameters? Dan moet je al snel je smartphone bij de hand nemen. Daarnaast maakt de Versa 2 via connected-GPS gebruik van de GPS-sensor van je smartphone. De Versa 2 kan dus niet zonder telefoon een rondje hardlopen registreren.

Op zich zou je denken dat dit niet echt een groot probleem is, maar dit wordt er wel één als er regelmatig synchronisatieproblemen zijn. Om dit op te lossen moet ik telkens mijn smartphone herstarten voordat de Versa 2 verbinding maakt.

Ben je al een Fitbit-gebruiker en wil je graag een nieuw Fitbit-product, dan zal ik je de Fitbit Versa 2 zeker aanraden. Tenminste als je bijvoorbeeld een Charge 3 hebt en wilt upgraden naar een slimmer model. Heb je de eerste Fitbit Versa, dan hoef je de Versa 2 niet te kopen. Veel verschil tussen de Versa en Versa 2 is er niet aanwezig. Heb je nog geen smartwatch, maar wil je geen fortuin uitgeven, dan raad ik je de Samsung Galaxy Watch Active aan. Deze ligt binnen dezelfde prijsklasse van de Versa 2, maar biedt een ‘completer’ pakket. Dit horloge is bijvoorbeeld uitgerust met ingebouwde GPS en kan je dus zonder je smartphone buiten sporten. Ben je een gedreven sporter en ligt je focus op het verbeteren van je conditie dan kies je beter voor een sporthorloge zoals de Polar Ignite.

Enkele vragen waar ik nu nog mee blijf zitten zijn: "Wat brengt de toekomst nu Fitbit is overgenomen door Google? Blijft Fitbit bestaan of gaat Google de software volledig integreren in Wear OS?" Ik geloof in een mooie samenwerking, maar hierover is nog niks zeker.

NB: ondertussen heeft Fitbit via hun blog laten weten dat er op 3 december een nieuwe software-update komt voor hun smartwatches. In Fitbit OS 4 worden er enkele van de bovenstaande problemen opgelost. Zo zal er een wijzerplaat-app zijn, waarbij je wijzerplaten op je smartwatch kunt wijzigen en zal je de slaapscore kunnen aflezen op je Fitbit Versa-smartwatch of Ionic. Nog een leuke nieuwtje is de ‘smart-wake’-functie, die je zacht wakker zal maken op het ideale momenten binnen jouw slaapcyclus. De Versa 2 krijgt eveneens nieuwe wijzerplaten in de ‘Always-On-Display’-modus en ook aan de hartslagmeter wordt verbeterd.

Positieve punten

+ AMOLED-scherm

+ Draagcomfort

+ Batterijduur

+ Fitnesstracking

Negatieve punten

- Synchronisatieproblemen

- Connected-GPS

- Smartphone afhankelijkheid

- Fitbit Premium

Fitbit Versa 2 kopen

De Fitbit Versa 2 is verkrijgbaar in de kleuren zwart met zwarte polsband, zilver met grijze polsband, koper met bordeaux polsband en roségoud met een perzik-kleurige band. De prijs voor de Fitbit Versa 2 is € 199,95 en voor de speciale versie betaal je € 229,95. Deze kan je kopen bij onder andere Bol.com, Coolblue of MediaMarkt.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Review

Dit vind je misschien ook leuk