Review Huawei Mate 20 Lite: totaal inspiratieloos maar degelijk

Review Huawei Mate 20 Lite: totaal inspiratieloos maar degelijk

Huawei Mate 20 Lite

De Mate-reeks omvat Huawei's nieuwe telefoons voor in het najaar. Net als de flagships die in het voorjaar traditioneel gelanceerd worden, de P-reeks, kunnen de 'maten' ook rekenen op een minder sterke, maar veel goedkopere vriend. Dit jaar is dat de Mate 20 Lite en hij werd aangekondigd op IFA in Berlijn. Het toestel is de opvolger van de Mate 10 Lite van vorig jaar.

Hoewel de Mate 20 en de mate 20 Pro pas uit doeken worden gedaan op 16 oktober zijn er al heel veel features gelekt over deze telefoons. Zo kwamen we onder meer te weten dat: er een onderwatermodus is voor de camera, Huawei een eigen compactere microSD wil lanceren, je kan ontgrendelen met je stem of vingerafdrukscanner onder het scherm, hij gebogen schermrand heeft, je bokeh-filmpjes kan opnemen en draadloos een pc-monitor kan verbinden.

Natuurlijk bestaat bovenstaande lijst volledig uit geruchten en gelekte informatie, en daarom zijn ze geen juiste representatie van wat we van de Mate-reeks mogen verwachten. Los daarvan, het is wel erg opvallend dat er een acuut gebrek aan nieuwe en spannende dingen terug te vinden is in de Mate 20 Lite. Als er al iets waar is van bovenstaande lijst met features, dan is het al zeker dat niets van al die leuke nieuwigheden (momenteel) terug te vinden is in de Mate 20 Lite. Natuurlijk kan er nog veel gebeuren met software-updates, maar bijlange niet alles natuurlijk.

Bovendien is het frappant hoe zeer de Huawei Mate 20 Lite (circa 399 euro) lijkt op de Huawei P Smart+ (circa 350 euro) die ik deze zomer heb kunnen testen. Op een beperkt aantal details na zijn deze telefoons als twee druppels water. Hoewel de Mate 20 en de Mate 20 Pro nog niet officieel zijn aangekondigd, kan ik nu al bijna met zekerheid zeggen dat er geen enkel toestel meer op de Mate 20 Lite zal gelijken dan de pas aangekondigde P Smart+. Zo'n 70 procent van mijn bevindingen uit de recensie van die telefoon zijn volledig van toepassing op dit toestel, dus lees ook zeker mijn review van dat toestel. Natuurlijk laat ik je met alle plezier de verschillen zien.

Behuizing en design

Er zijn veel elementen hetzelfde gebleven op het gebied van design als je de Mate 20 Lite vergelijkt met de P Smart+. De telefoons hebben bijna dezelfde afmetingen, want de Mate 20 Lite meet: 158,3mm x 75,3mm x 7,6mm. De Mate 20 Lite is precies 1,3mm langer, 0,1mm breder en even dik. Het grootste verschil, de lengte, zit hem in de zichtbaar langere kin van de Mate 20 Lite.

Verder heeft de telefoon ook een glimmende, glazen achterkant met aluminiumranden en volumetoetsen & een powerknop die gemaakt zijn van plastic. Als je de knoppen indrukt, hebben ze een aangename klikrespons, maar de plastic-materiaalkeuze in combinatie met de fijne plastic rand waar scherm en behuizing samenkomen, doorbreken het high-end gevoel een beetje. Al blijft het toestel puur op het gebied van uiterlijk een mooie telefoon. Jammer is wel dat de gradient-kleurenopties van de P Smart+ en Huawei's P20 dit keer ontbreken.

Aan de voorkant vinden we de notch van de telefoon met een telefoonluidspreker die net als bij de P Smart+ tussen twee frontcamera's zit. Aan de linkerkant van de telefoon vinden we een simkaartslot dat een nanosimkaart in combinatie met een microSD ondersteunt, of twee simkaarten voor dual sim-gebruik. Bovenaan de telefoon zit slechts één microfoon.

Als we de onderkant van de Mate 20 Lite vastnemen, stuiten we op het eerste verschil met de P Smart+, en het is meteen een heel prettige, want de telefoon kreeg een usb-c-aansluiting in plaats van micro-usb. Voor een hogere midrange die zo'n 399 euro mag kosten, was dat de enige juiste keuze voor Huawei en in mijn P Smart+-recensie heb ik het bedrijf er dan ook voor bekritiseerd. Verder zit er onderaan links een hoofdtelefoonaansluiting en rechts de luidspreker.

Een ander opvallend verschilpunt met de P Smart+ vinden we achteraan. Voor alle duidelijkheid, De Mate Lite kan niet rekenen op de drie camera's in een vierkant-opstelling die we waarschijnlijk bij deze grote jongen zullen zien. Toch kan de Mate 20 Lite rekenen op een dual-camera die een upgrade kreeg ten opzichte van de Mate 10 Lite en ook ten opzichte van de P Smart+. Verder kreeg de camera set-up net als bij de Mate 10 Lite een plaatsje verticaal in het midden net boven de vingerafdrukscanner. Op die manier lijkt de Mate 20 Lite meer op zijn voorganger, al zijn er geen antennelijnen zichtbaar, omdat de achterkant van glas is.

Al bij al geeft de Mate 20 Lite een behoorlijk premium-indruk, maar de keuze voor glas in plaats van metaal maakt hem net als zijn tweelingbroer, de P Smart+, erg kwetsbaar. Bovendien is het een risicovolle operatie als je hem op bepaalde oppervlaktes wil achterlaten. De leuning van je zetel of je schoot zijn in het bijzonder niet te vertrouwen. Ik ga zelf altijd bijzonder voorzichtig om met mijn telefoons en heb nog nooit een scherm gebarsten, maar ik zou dit toestel nooit durven gebruiken zonder case. Huawei levert bij deze telefoon ook een plastic screenprotector.

Scherm, prestaties en accuduur

Scherm

Over het scherm van deze telefoon kan ik kort zijn, omdat het om exact hetzelfde exemplaar gaat dan dat van de P Smart+. Het gaat om een IPS LCD met een verhouding van 19:5:9, een grootte van 6,3 inch en een resolutie van 2340 x 1080 pixels. Een opvallende afwezige is bescherming zoals Corning Gorilla Glass, een extra beschermlaag die Huawei wel toepast op zijn vlaggenschepen, en die welkom zou zijn bij dit toestel van 399 euro. Als resultaat valt me op dat er lichte gebruikssporen op het scherm te zien zijn.

Over het algemeen is het scherm helder genoeg en ook in sterk zonlicht is het goed afleesbaar. Voor een LCD zijn de kleuren ook erg contrastrijk. Je kan zelf in de weergave-instellingen van de telefoon nog aanpassingen maken om de kleurbalans naar je eigen voorkeur in te stellen. Een ander positief punt is dat de kijkhoeken erg goed zijn bij dit toestel.

Wie geen fan is van de notch, kan hem softwarematig wegwerken, maar het resultaat daarvan is niet zo knap als bij OLED's het geval is. LCD's kunnen zwart nooit zo natuurlijk weergeven als OLED-panelen, en pixels blijven ook mee oplichten bij LCD's, waardoor je ook geen batterij bespaart.

Het scherm heeft, net als bij de meeste fabrikanten het geval is, ook een automatische schermhelderheid waarin het toestel zelf op basis van resterende batterijcapaciteit en metingen van de lichtsensor de helderheid aanpast. Als je je in een donkere omgeving bevindt, zal je telefoon de helderheid van het scherm automatisch verlagen en in een lichte omgeving gebeurt het omgekeerde. Bij de P Smart+ viel me op dat het automatisch verhogen of verlagen van de helderheid soms te traag verliep, maar dat was me tijdens het testen van deze telefoon nooit opgevallen.

Prestaties

De Huawei Mate 20 Lite heeft onder de motorkap een eigen Hisilicon Kirin 710-SoC in combinatie met de Mali-G51 MP4-gpu. Het toestel heeft daarbij precies dezelfde chipset als de P Smart+. Even terzijde, je zou het toestel beter P20 Lite noemen met al die gelijkenissen tussen de twee. Oeps, die telefoon bestaat al, wat jammer.

Hoewel de Mate 20 Pro en de Mate 20 weldra uitpakken met Huawei's 7nm Kirin 980, is de Mate 20 Lite die snelheid helaas niet gegund. De Kirin 710 heeft vier performante Cortex-A73-kernen die geklokt zijn op 2,2GHz. Daarnaast zijn er de vier energie-efficiëntere Cortex-A53 kernen die een kloksnelheid hebben van 1,7 GHz. De Kirin 710 krijgt ook dezelfde 4GB RAM ter beschikking.

Bij de P Smart+ is al gebleken dat deze chipset in tegenstelling tot de concurrentie slechts tot de betere middenmoot behoort en met de de Mate 20 Lite waarbij de adviesprijs 50 euro hoger ligt, zal dat er natuurlijk niet op beteren. Hieronder vind je een vergelijking van de AnTuTu-benchmarkresultaten, en we zien dat de score bijna gelijk is tegenover die van de P Smart+.

Met eenzelfde chipset is het ook logisch dat de twee een gelijkaardige processorkracht en grafische kracht vertonen. De Mate 20 Lite wordt vlotjes door een toestel uit eigen huis geklopt, namelijk de Honor 10. Die telefoon is misschien enkele maanden ouder, maar met de Kirin 970 die we ook in de P20 zagen, is de race snel afgelopen.

> Honor 10 (399 euro): 213.381

> Nokia 7 Plus (396 euro): 141.701

> Huawei P Smart+ (349 euro): 138.538

> Huawei Mate 20 Lite: 138.000

> Samsung Galaxy A8 (2018) (379 euro): 116.643

> Huawei P20 Lite (329 euro): 87.976

> Sony Xperia XA2 Ultra (364 euro): 75.525

> LG Q7 (349 euro): 58.000

Natuurlijk zeggen specificaties en benchmarks niet alles. Hoewel de Mate 20 Lite zich niet kan onderscheiden van de P Smart+ qua specificaties, voelde hij afhankelijk van de omstandigheden sneller aan. Ik merkte het verschil niet op bij het dagelijks gebruik, maar wel bij het gamen. In games waren er opvallend minder framedrops. Ik besprak in mijn P Smart+-recensie dat vooral een spel in het bijzonder, Fifa Mobile, bijna onspeelbaar was op de P Smart+ door ernstige framedrops. Dergelijke zaken waren waren eigenlijk bijna afwezig bij de Mate 20 Lite. Toch kan je hem moeilijk een game-machine noemen en de verschillen zullen vermoedelijk met software te maken hebben.

Accuduur

Naast usb-c mag je de accuduur van de Huawei Mate 20 Lite gerust de beste verbetering noemen ten opzichte van de P Smart+. Jij vroeg je af waarom deze telefoon 1,3mm langer en 0,1mm breder was dan die P Slim? Wel dit zou weleens één van de redenen kunnen zijn. Onder de motorkap van smartphones wordt er volop door fabrikanten gepuzzeld om zo veel mogelijk krachtige techniek in een zo klein mogelijke ruimte te stoppen. 1,3 millimeter zou bijvoorbeeld het verschil kunnen maken tussen een grotere en een kleinere batterij.

De accu van de Mate 20 Lite heeft een capaciteit van 3750 mAh, tegenover 3340 mAh voor de P Smart+, en die verhoogde capaciteit voel je absoluut in je accuprestaties van je telefoon. Voor 17:00 uur klokte ik met de P Smart+ af op 30 procent, terwijl met de extra capaciteit je de teller gerust op omstreeks 20:00 uur mag zetten. Dat is een heel significant verschil, want het kan afhankelijk van je dagelijkse ritme het verschil maken tussen een lege batterij nog voor je een oplader binnen handbereik hebt, of een lege batterij pas voor het slapen gaan.

Vingerafdrukscanner en gezichtsherkenning

De vingerafdrukscanner en gezichtsherkenning voelen exact hetzelfde aan als bij de P Smart+, omdat ze een zelfde camera aan de voorzijde hebben en dat zou ook kunnen gelden voor de vingerafdrukscanner. Verwacht ook geen vingerafdrukscanner onder het scherm of ontgrendeling door middel van je stemgeluid, zoals we volgens geruchten mogelijk van de Mate 20 Pro zouden mogen verwachten.

Toch kan ik zeggen dat de vingerafdrukscanner - zoals ik gewend ben van Huawei-telefoons- erg snel en accuraat is. Dat is iets wat bijvoorbeeld niet gezegd kan worden van bijvoorbeeld sommige midrange-toestellen van Samsung. Bovendien is ook de plaatsing perfect. In het begin raakte ik per ongeluk nog de onderste cameralens aan die zich net boven de vingerafdrukscanner bevindt, maar die kleine frustratie verdwijnt erg snel.

Wat gezichtsherkenning betreft, adviseer ik om die uit te schakelen. Ontgrendelen met je frontcamera is zo'n feature die een heleboel fabrikanten lijken te introduceren, omdat het populair werd gemaakt met de iPhone X. Toch blijft een vingerafdrukscanner als je veiligheid en gebruiksgemak samen neemt veruit de beste optie.

Opvallend is ook dat gezichtsherkenning via de frontcamera minder goed werkt dan bij pakweg de Samsung Galaxy A6. Huawei's telefoons lijken je minder goed te kunnen herkennen in onderbelichte omstandigheden en ook als je je telefoon voor je in je hand houdt en je beweegt hem, wil hij telkens ontgrendelen, waardoor je het risico loopt om ongewild opties aan te raken in het vergrendelscherm. Uitzetten dus.

Geluid

Op basis van mijn testen lijkt het alsof zowel de speaker als de DAC dezelfde zijn vergeleken met de Huawei P Smart+. De speaker haalt een degelijk maximum volume dat vergelijkbaar is met de speaker van mijn Google Pixel, maar hij mist zuiverheid en dat maakt hem minder aangenaam om naar te luisteren. Het geluid klinkt een stuk minder helder en aan de schelle kant.

Muziek klinkt ook opvallend minder rijk en krachtig vergeleken met de Pixel als je je hoofdtelefoon aansluit met de 3,5mm audio-aansluiting. Je hoort met dezelfde hoofdtelefoon minder goed details in muziek en ook de bass lijk opvallend minder krachtig. Dat heeft alles te maken met de Digital to Analog Converter (DAC) die vermoedelijk van mindere kwaliteit is vergeleken met die uit mijn Pixel.

Camera

Foto's

Ik had verwacht dat de camera van deze telefoon de grootste highlight is ten opzichte van zijn tweelingbroer, de P Smart+. Het toestel maakte die verwachting deels waar, maar er zijn ook problemen. Ik bekijk eerst even de specificaties. Achteraan zit een 20MP-hoofdcamera met een f/1.8-diafragma en een 2MP-camera die foto's kan schieten met een bokeh-effect. De camera houdt daarbij rekening met de mate waarin bepaalde delen van een foto verwijderd staat van het onderwerp. Vervolgens worden die op basis van hun afstand waziger gemaakt.

Voor mij persoonlijk was het erg opvallend dat de 20MP-camera uitstekende details in foto's vastlegt. Als je op een genomen foto inzoomt, neem nu je bekijkt een blaadje van een struik, dan kan je goed kleine details zoals nerven scherp zien. Waar de camera het minder goed doet, is met tegenlicht. Zelfs als het buitenlicht niet heel fel is, weet de lens er soms geen blijf mee. Een handmatige camera modus zoals de Pro-mode of zelfs de slider waarmee je exposure vermindert, lost dat probleem op. Toch zal niet elke gebruiker daar gebruik van maken, want de meeste mensen gebruiken hun smartphone-camera nog steeds om eenvoudigweg in automatische modus point-and-shoot-foto's te maken.

Verder komt ook de Mate 20 Lite met een AI-camera feature net als bij de P Smart+. Hij herkent daarbij bepaalde objecten - zoals herfstbladeren - en beslist vervolgens dat die een andere scène verdienen. Opeens zien de foto's er softwarematig bijvoorbeeld meer gesatureerd uit. Ik vind het idee erachter leuk en het herkennen werkt erg efficiënt, maar het schakelen tussen scènes beschouw ik nog steeds als een erg magere uitwerking. Als je aangepaste foto's wil, dan kan je dat nog altijd veel beter achteraf doen.

Je vindt links telkens foto's met mijn Google Pixel en rechts zie je foto's genomen met de Huawei Mate 20 Lite.

Een leukere feature dan de AI-camera is de Diafragma-modus waarbij je meer scherptediepte kan toevoegen aan foto's, vergelijkbaar met het bokeh-effect in de portretmodus. Met een slider bepaal je zelf de mate waarin je meer scherptediepte wil. Hieronder zie je een voorbeeld van zo'n foto met maximale scherptediepte.

Een foto genomen in diafragmamodus

De frontcamera set-up is precies dezelfde als bij de Huawei P Smart+. Een 24MP-camera met f/2.0-diafragma wordt gecombineerd met een 2MP-dieptecamera. De resultaten zijn dan ook gelijkaardig. Bekijk hieronder links telkens foto's genomen met mijn Google Pixel en rechts zie je foto's van de Huawei Mate 20 Lite.

Video's

Een punt waar ik hoopte dat de 20MP-hoofdcamera het verschil kon maken is met het schieten van video, maar helaas is dat niet het geval. Optische beeldstabilisatie of een geavanceerdere vorm van elektronische beeldstabilisatie ontbreekt bijvoorbeeld. Verder neemt de camera op in maximaal Full HD-resolutie (1080p) en maximaal aan 30 frames per seconde. Voor een toestel dat 399 euro kost en met een betere camera meent te komen dan de P Smart+ had ik op meer gehoopt. 2160p aan 30fps en 1080p aan 60fps lijkt me redelijk.

Huawei gaat met de Mate 20 en de Mate 20 Pro ongetwijfeld een knappe camera set-up tonen die bestaat uit drie lenzen. Het is jammer dat we zo weinig van die prestaties terugvinden in de Mate 20 Lite. Als ik even een kleine reis door de tijd neem tot 2015 toen Huawei zijn P8-vlaggenschip samen met de P8 Lite introduceerde. Beide hadden ze een voor die tijd knappe 13MP-camera met f/2.0-diafragma die nagenoeg dezelfde prestaties leverde. Beide camera's filmden ook in 1080p aan 30 fps. De P8 Lite kostte destijds nochtans zo'n 250 euro. De Mate 20 Lite kost nu 399 euro en gaat ongetwijfeld qua cameraprestaties ver verwijderd zijn van de prestaties van de Mate 20. Erger nog, hij filmt drie jaar later aan dezelfde resolutie en framerate dan de P8 Lite die toen ook veel goedkoper was. Jammer.

Camera-app

Wie in zijn camera-app nieuwe, spannende camera-features had verwacht zoals we volgens de geruchten van de Mate 20 mogen verwachten, heeft verkeerd gedacht. Er is geen onderwatercameramodus of de mogelijkheid om filmpjes te maken met een bokeh-effect. Ik verwacht dat Mate 20 Lite -gebruikers enkele van deze features later nog zullen zien, bijvoorbeeld met de Android Pie-upgrade, maar anderzijds zullen de meeste camerafeatures mogelijk te sterk afhankelijk zijn van de krachtigere Kirin 980-SoC met zijn twee NPU's die voor meer rekenkracht zorgen.

In feite heeft de telefoon dezelfde camerafuncties die ook met de P Smart+ kwamen: je kan je achtergrond wegsnijden en plots op een onbewoond eiland staan, je kan augmented reality-animaties toevoegen, er zijn 3D Qmoji - zoals de animoji van de iPhone-, je kan filters toevoegen, panorama's maken enzovoort. Ik ben niet altijd even enthousiast over de kwaliteit van de features, zoals je ook kan lezen in mijn P Smart+-review, maar voor veel consumenten maakt het niet uit dat je hoofd slechts heel grof is uitgesneden door de camera-software, zolang je maar op dat onbewoond eiland staat.

Foto genomen met de AR-lens

De camera-app van Huawei werkt verder wel erg je vlot. Ze start snel op, en schakelen tussen functies verloopt vlotjes. Er is ook informatie beschikbaar in veel gevallen die toelichting geeft bij bepaalde functies. Soms is de interface iets te bombastisch wat icoontjes, symbolen en interface-elementen betreft, maar dat went absoluut.

Software

De Huawei Mate 20 Lite draait op Android 8.1 Oreo samen met Huawei's eigen EMUI-schil versie 8.2. EMUI heeft de laatste jaren grote sprongen gemaakt. Toegegeven, hij voelt niet even clean en eenvoudig als stock-Android, maar met een aantal aanpassingen kan je de interface vrij eenvoudig naar je hand zetten. Soms zitten de instellingen hiervoor wel iets te ver 'verstopt'. Tip: bij weergave-instellingen kan je de app-drawer activeren.

Al bij al kost het me minder tijd en werk om EMUI naar mijn hand te zetten dan pakweg Samsung Experience. EMUI draait ook erg vlot op de Mate 20 Lite. Wat ik wel een grote troef vind die Samsung Experience heeft ten opzichte van EMUI, is de tutorial die verschijnt waarin verschillende functies worden uitgelegd. Dat is een handige extra voor gebruikers die minder intuïtief met een software interface kunnen omgaan, zoals bijvoorbeeld sommige ouderen en het is ook gewoon een leuke manier om alle features van je nieuwe telefoon te leren kennen.

Voorgeïnstalleerde apps

Huawei maakt gebruik van SwiftKey als toetsenbord-app en verder vervangen apps van Google eigen alternatieven. Chrome is bijvoorbeeld de standaard browser, maar daarnaast is er bijvoorbeeld nog wel een eigen e-mail- of galerij-app. Je kan die software ook niet verwijderen. Huawei pikt ook een centje mee dankzij de bloatware die op de telefoon staat geïnstalleerd. Meestal bestaat de bloatware in de vorm van spelletjes. Gelukkig kan je ze volledig verwijderen vanuit je applicatielijst of zelfs vanuit je appdrawer of bureaublad.

Updatebeleid

Elke fabrikant gaat zo op zijn eigen manier om wat updates voor zijn telefoons betreft. In dit artikel hebben we een handige samenvatting gemaakt van het updatebeleid van verschillende smartphone-fabrikanten. Huawei belooft dat smartphones die meer dan 299 euro kosten kunnen rekenen op een maandelijkse beveiligingspatch van Google en dat voor een periode van twee jaar nadat het toestel op de Belgische markt verschijnt.

Verder beschikt de telefoon over Project Treble. Android is daarbij opgesplitst in twee delen en zo kunnen grote versie-updates veel gemakkelijker doorgevoerd worden. De Mate 20 Lite ondersteunt wel geen naadloze updates, dat is een feature waarbij updates op de achtergrond worden geïnstalleerd. Als je vervolgens je telefoon opnieuw opstart, is de update voltooid. Updates installeren gebeurt dus manueel op de telefoon.

Conclusie

In de Huawei Mate 20 Lite is geen sprankeltje van de nieuwe features te zien die met de Huawei Mate 20 Pro zouden komen. Bepaalde features kunnen nog via een software-update komen, maar op dit moment mist de Huawei Mate 20 Lite een beetje een eigen identiteit. Het lijkt erop dat Huawei naar de P Smart+ heeft gekeken, om vervolgens een aantal minder goede aspecten aan te pakken. Micro-usb werd vervangen door usb-c, de batterij werd verbeterd, hij kreeg twee nieuwe cameralenzen achteraan en klaar.

Toch kan ik moeilijk zeggen dat de Mate 20 Lite een slechte telefoon is, want hij maakt komaf met een aantal belangrijke kritiekpuntjes die ik had in mijn P Smart+-review. In ruil voor die verbeteringen, moet de telefoon het wel opnemen tegen toestellen die 399 euro kosten, waardoor hij op gelijke voet komt met bijvoorbeeld Huawei's Honor 10. Dat toestel geeft de Mate 20 Lite op zowat elk vlak het nakijken. Al zal de Mate 20 Lite ook minder goed presteren dan toestellen als de Nokia 7 Plus of de LG G6 (die kost nu zo'n 399 euro).

Vergelijkbare toestellen zijn de Honor 10 (399 euro), Nokia 7 Plus (396 euro), Huawei P20 Lite (329 euro), Samsung Galaxy A8 (2018) (379 euro), LG Q7 (349 euro) en Huawei P Smart+ (349 euro)

Positieve punten

+ Premium bouwkwaliteit

+ Scherm

+ Accuduur

Negatieve punten

- Glazen behuizing is te glad

- Niet vernieuwend genoeg

- Overbelichte foto's in de standaard modus

Huawei Mate 20 Lite kopen

De Huawei Mate 20 Lite is leverbaar in het zwart, blauw en goud voor een adviesprijs van 399 euro. Het toestel kan je onder andere bij de bekende (web)shops Coolblue, Bol.com en Vanden Borre kopen.

Lees meer over:
Huawei

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Tour de France 2022: 5 beste apps om dé Tour te volgen

Allez, allez, allez! Volgende week op 1 juli begint de grootste wielerwedstrijd van het jaar, de Tour de France. Drie weken l...

4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 25)

De grootste technologische innovaties komen niet van 'big tech'-bedrijven, maar wel van kleinere start-ups die hun dromen naj...

'Samsung Galaxy S22 blijft terrein verliezen op iPhones'

Apple blijft de smartphonemarkt domineren in het premium prijssegment. Het heeft in de eerste twee kwartalen een marktaandeel...

Nieuwe design Google Home-app: heb jij het al?

In maart ontdekten we dat de Google Home-app een volledig nieuw ontwerp krijgt. Dat ontwerp wordt nu uitgerold en op de redac...

Netflix, Disney+, Amazon Prime Video: dit zijn de nieuwe films en series (week 25)

Het is weer weekend en dan verdiepen we ons maar al te graag in al dat moois dat de streamingdiensten voor ons in petto hebbe...

Netflix bevestigt: reclame op komst met goedkoper abonnement

Netflix heeft nu zelf bekend gemaakt dat er een goedkoper abonnement op komst is dat reclame toont aan gebruikers. Dat was ee...

Podcast Tech In Five Special: interview met Marc van den Dool (OPPO)

Elke werkdag kun je luisteren naar de podcast Tech In Five. Daarin praten we je in vijf minuten bij over het technieuws van d...

Google probeert ontwikkelaars iets te laten doen aan energiebeheer op Android

Google wil iets doen aan de problemen met energiebeheer op Android. Dat beschrijft het in een community-update. Tenminste, he...

Lees meer

Net binnen

Google probeert ontwikkelaars iets te laten doen aan energiebeheer op Android

Google wil iets doen aan de problemen met energiebeheer op Android. Dat beschrijft het in een community-update. Tenminste, he...

Podcast Tech In Five Special: interview met Marc van den Dool (OPPO)

Elke werkdag kun je luisteren naar de podcast Tech In Five. Daarin praten we je in vijf minuten bij over het technieuws van d...

4 coolste gadgets van morgen die je nu kan bestellen (week 25)

De grootste technologische innovaties komen niet van 'big tech'-bedrijven, maar wel van kleinere start-ups die hun dromen naj...

Tour de France 2022: 5 beste apps om dé Tour te volgen

Allez, allez, allez! Volgende week op 1 juli begint de grootste wielerwedstrijd van het jaar, de Tour de France. Drie weken l...

Netflix, Disney+, Amazon Prime Video: dit zijn de nieuwe films en series (week 25)

Het is weer weekend en dan verdiepen we ons maar al te graag in al dat moois dat de streamingdiensten voor ons in petto hebbe...

Lees meer