Vergelijking: Kobo Sage versus Kobo Libra 2

Vergelijking: Kobo Sage versus Kobo Libra 2

Robin Beijaard

door Robin Beijaard

Laatst geüpdatet

Kobo heeft twee nieuwe e-readers aangekondigd, de Kobo Sage en de Libra 2. In de nieuwe vergelijking op Androidworld kom je erachter welke e-reader voor jou geschikt is.

Kobo Sage en Kobo Libra 2

Rakuten Kobo, bekend van het bekende platform voor e-books en luisterboeken, heeft nieuwe e-readers uitgebracht. De Kobo Sage is volgens de fabrikant het meest complete apparaat dat het al heeft voorgesteld, terwijl de Libra 2 een voordeliger alternatief is.

Ze hebben allebei verbeterde bluetooth-technologie en werken met audioboeken. Je kan ook de helderheid van het scherm en de kleurtemperatuur regelen, en met 'ComfortLight Pro'-technologie kan je ook 's nachts lezen. De Sage heeft een 8 inch e-ink-scherm zonder glanzende afwerking. Het apparaat heeft 32 GB opslag, maar het biedt ook ondersteuning voor de cloudopslag van Dropbox. Met de Kobo stylus kan je aantekeningen maken, en er ook twee soorten van beschermhoezen. Er is een SleepCover met kickstand, maar ook een PowerCover die je e-reader kan opladen tijden het lezen. Hij heeft een ingebouwde accu en wordt magnetisch aan de Sage bevestigd. De Kobo Libra 2 is iets kleiner dan de Sage met zijn 7 inch e-ink-scherm zonder glanzende afwerking. Kobo stelt dat het e-ink-paneel sneller werkt dan bij zijn voorganger en er is 32 GB opslag aan boord .Het apparaat werkt enkel met een SleepCover.

In de vergelijking op Androidworld.nl bekijken we de plus- en minpunten van zowel de Kobo Sage als de Kobo Libra 2. Daarna volgt de conclusie met daarin ons advies voor beide e-readers.

Vergelijking: Kobo Sage versus Kobo Libra 2

Kobo Sage

Alle specificaties op een rij

Kobo Sage Kobo Libra 2
Scherm: 8 inch vlak HD E Ink Carta 1200-touchscreen, 300 ppi, 1440 x 1920 pixels, donkere modus, ComfortLight PRO – instelbare helderheid en kleurtemperatuur 7 inch HD E Ink Carta 1200-touchscreen, 300 ppi, 1264 x 1680 pixels, donkere modus, ComfortLight PRO – instelbare helderheid en kleurtemperatuur
Afmetingen en gewicht: 144 x 161,6 x 9 mm, 240 gram 144 x 161,6 x 9 mm, 215 gram
Bestandsformaten: EPUB, EPUB3, FlePub, PDF, MOBI, JPEG, GIF, PNG, BMP, TIFF, TXT, HTML, RTF, CBZ, CBR, Kobo Audioboeken EPUB, EPUB3, FlePub, PDF, MOBI, JPEG, GIF, PNG, BMP, TIFF, TXT, HTML, RTF, CBZ, CBR, Kobo Audioboeken
Opslaggeheugen: 32 GB (ongeveer 24.000 e-books) 32 GB (ongeveer 24.000 e-books)
Connectiviteit:  Wifi 802.11 ac/b/g/n (dual-band), Bluetooth, USB-C Wifi 802.11 ac/b/g/n (dual-band), Bluetooth, USB-C
Accuduur: Weken Weken
Talen: Engels, Frans, Frans (Canada), Duits, Spaans, Spaans (Mexico), Italiaans, Catalaans, Portugees, Portugees (Brazilië), Nederlands, Deens, Zweeds, Fins, Noors, Turks, Japans, Traditioneel Chinees Engels, Frans, Frans (Canada), Duits, Spaans, Spaans (Mexico), Italiaans, Catalaans, Portugees, Portugees (Brazilië), Nederlands, Deens, Zweeds, Fins, Noors, Turks, Japans, Traditioneel Chinees
Extra's:  IPX8 (tot 60 minuten in 2 meter diep water), Kobo Stylus, Dropbox- en Pocket-ondersteuning IPX8 (tot 60 minuten in 2 meter diep water), Pocket-ondersteuning
Adviesprijs: 289,99 euro 189,99 euro
Vergelijking: Kobo Sage versus Kobo Libra 2

Kobo Libra 2

Kobo Sage of Kobo Libra 2 kopen

De Kobo Sage heeft een adviesprijs van 289,99 euro en de Kobo Libra 2 kost 189,99 euro. De Sage is verkrijgbaar in het zwart, en van de Libra 2 bestaat daarnaast ook een wit model. Daarnaast zijn er voor beide verschillende kleurrijke covers beschikbaar.

Vergelijking: Kobo Sage versus Kobo Libra 2

Kobo Sage

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Review

Dit vind je misschien ook leuk