Mealhero review: slimme stomer bereidt moeiteloos gezonde maaltijden

Mealhero review: slimme stomer bereidt moeiteloos gezonde maaltijden

Mealhero: slimme stomer

Mealhero is een Gentse start-up die een slimme stomer op de markt heeft gebracht via een succesvolle crowdfunding campagne op Kickstarter, eind 2017. Deze slimme stomer bereidt moeiteloos een gezonde diepvriesmaaltijd. Het enige dat je moet doen is het eten scannen, de stoommandjes vullen en op start drukken, de slimme stomer doet verder al het werk.

Levering

Via de Mealhero-app kon ik mijn bestelling plaatsen. Ik maakte eerst een account aan, ging vervolgens naar de ‘Shop’ en koos daar vijf maaltijden voor twee personen. Ik koos trouwens voor het weekmenu: original. Daarna was het gewoon een kwestie van een datum prikken en een uur van levering. Die levering gebeurt altijd op een dinsdag of een donderdag tussen 17.30 uur en 22.00 uur. Meahero werkt hiervoor samen met PostNL, iets waar ik geen fan van ben, want leveringen via PostNL is altijd een gedoe bij mij. Ook deze keer liep er weer wat mis: de ochtend van de levering kreeg ik een sms met bevestiging tussen welke uren ze zouden leveren. Toen het ‘s avonds zo ver was kwam de koerier niet opdagen en zag ik in de track & trace dat hij niet meer zou langskomen. Contact opgenomen met Mealhero, en zij hebben toen gecheckt bij PostNL wat er mis was. Blijkbaar was er enkel iets mis in het systeem en had de koerier enkel vertraging. Niet veel later kwam de koerier aan en hadden we onze stomer en eten. Het zal vast niet bij iedereen mislopen en het is ook iets waar Mealhero niet aan kan doen.

De levering verliep, behalve de kleine vertraging van de koerier, erg vlot. Het is heel handig dat Mealhero het eten standaard laat leveren na de kantooruren.

Zorg wel dat je voldoende ruimte hebt in je diepvries, want elk ingrediënt is apart verpakt. Heb je een maaltijd met kip voor twee personen, dan zal je twee plastic bakjes krijgen met telkens één kipfilet er in. Zelfde geldt ook voor de groenten, rijst, quinoa, enzovoort. Erg milieuvriendelijk is het niet: na een maaltijd heb je een berg aan plastic-afval.

Installatie verliep niet heel vlot

Als je de eerste keer de slimme stomer aankrijgt, moet je hem installeren en dat doe je met behulp van de app. In de Mealhero-app druk je op ‘Nieuwe stomer toevoegen’ om de installatie te starten. Volg vervolgens een paar stapjes tot je komt op wifi-netwerk toevoegen. Hier liep het mis bij mij. Wat ik ook deed, hij wilde niet connecteren met mijn wifi-netwerk. Na een paar minuten vloeken, had ik ineens de oplossing: de 2.4 Ghz wifi gebruiken in plaats van de 5.0 Ghz en ik kon meteen weer verder. Waarom dat er nergens aangegeven is dat de slimme stomer geen 5.0 Ghz ondersteunt is me een raadsel.

Daarna moet je je profiel met de slimme stomer connecteren en ook dat liep niet vlot. Je gaat de menu in, door vijf seconden op de slimme knop in te drukken, dan ga je naar het telefoon icoontje door op de slimme knop te drukken en hou je nog eens vijf seconden de slimme knop ingedrukt om de koppelingsmodus te activeren. Dan krijg je een code te zien die je moet ingeven in de app, en daar liep het dus mis. Ik gaf de code in en drukte op valideer, maar de app deed niets. Nogmaals geprobeerd en dan nog eens en dan nog eens, en toen deed die het opeens wel, na heel lang wachten. Misschien was ik te ongeduldig en moest ik de eerste keer langer wachten? De app geeft niet aan dat hij bezig is met valideren, dus je weet niet of je lang genoeg gewacht hebt of niet.

Als je het weet is er natuurlijk niets aan de hand. Ik heb de stomer gereset en opnieuw geïnstalleerd, en dan verliep alles heel vlot. Beide problemen kunnen voorkomen worden, als de app het zou aangeven. Hopelijk komt hiervoor binnenkort een update.

Hoe werkt het?

De slimme stomer heeft drie stoommandjes, die elk over een eigen verwarmingselement beschikken. Op de bakjes waar het eten in zit, plakt een slim-label dat je voor de slimme-knop moet houden, want daar zit de RFID-scanner in. Door te scannen weet de slimme stomer of het gaat om groenten, koolhydraten of vlees/vis/vegetarisch alternatief. Op basis hiervan gaat er een lichtje aan onder één van de drie stoommandjes en weet de stomer exact hoe hard het verwarmingselement moet werken om het eten allemaal gaar te krijgen.

De slimme stomer staat klaar, tijd om eten te maken! Je neemt je smartphone, opent de app, kies een maaltijd waar je zin in hebt en de app vertelt je welke ingrediënten je uit de diepvries moet halen. Je scant het bakje en... Je scant het bakje en... De stomer wil geen enkel bakje scannen. Even Mealhero op YouTube openen en kijken hoe het moet. Volgens het officiële kanaal van Mealhero moet ik gewoon het bakje voor de scanner houden, dat werkt dus niet. Volgens een filmpje van blogger eDavy moet je het deksel er af halen en voor de scanner houden, hip hoi: dat werk wel. Ik vermoed dat RFID-scanner het slimme-label op het bakje niet kan scannen als er nog eten in zit.

Als alles klaar is, dan leg je het deksel op de stomer en druk je tweemaal op op de slimme-knop om te starten. Zowel de app als de stomer zelf geven je een melding wanneer het eten klaar is.

De volgende keer dat ik eten maakte, wist de slimme stomer wat ik vorige keer had gegeten en wat er dus al uit mijn diepvries was. De maaltijd-suggesties worden daarop aangepast. Kiezen, bakjes uit diepvries halen, deksel er af en scannen maar.

Het enige nadeel dat ik ondervond is dat kipfilet de eerste en tweede keer niet gaar was, die zag nog roze. Dat mag natuurlijk niet en het nadeel is dat je niet even wat langer kunt stomen. Mailtje gestuurd naar Mealhero en zij hebben een update gepusht dat er voor zorgde dat maaltijden met kip iets langer stomen. Met die update was de kip inderdaad mooi wit en hadden we geen problemen meer.

Nog een bedenking: in de stoommandjes kan maximaal een portie voor twee personen, handig voor jou en je partner, maar niet als je bezoek hebt of als je kinderen ook moeten eten.

Is het lekker?

Kort en bondig antwoord: ja! Het eten was steeds lekker gekruid en hoewel ik geen grote fan ben van sommige groenten en rijst, smaakte het. Ook mijn vrouw vond het heel lekker.

Na het eten had ik meestal wel nog een beetje honger, de porties zijn redelijk klein vind ik. Mijn vrouw had er dan weer wel voldoende mee gegeten, soms op het randje van teveel gegeten.

In de app kan je ook aangeven of je een bepaald dieet (enkel vegetarisch) volgt of als je allergisch bent aan iets (gluten, ei, melk, enzovoort). De shop zal hiermee rekening houden wanneer je een Foodbox wil bestellen.

Conclusie

De problemen die ik heb ondervonden zouden makkelijk opgelost kunnen worden door een update van de app of/en een filmpje op YouTube hoe te installeren en gebruiken. Eens je weet hoe het werkt is het allemaal heel gemakkelijk. Het eten is ook heel lekker, alleen wat weinig voor grotere eters onder ons. Het enige echte negatieve puntje dat ik heb, is dat je na het bereiden van zo’n gezonde maaltijd heel veel plastic afval hebt. Daar zouden ze toch nog eens over moeten nadenken.

Het is een aanrader, maar je gaat het vast niet elke dag gebruiken, daarvoor is het te duur. Mealhero is eerder voor die ene keer in de week dat je geen zin hebt om te koken en toch een gezonde maaltijd wil.

Positieve punten

+ Gemakkelijk
+ Gezond
+ Lekker

Negatieve punten

- Veel plastic-afval
- Portie is wat weinig voor grote eters
- Installatie-instructies kunnen beter

De Mealhero slimme stomer kopen

Er zijn twee manieren van werken: kopen of Mealhero plan (lenen).

Mealhero plan: met het mealhero meal plan krijg je elke maand 1 of 2 foodboxen bij jou thuis bezorgd. Je kiest zelf hoeveel gerechten per week (1 tot 7) en hoeveel personen (1, 2 of 4). De slimme stomer krijg je er de eerste keer gratis bij en mag je blijven gebruiken zolang als je wil, je betaalt wel een waarborg van 60 euro die je terug krijgt als je de slimme stomer zonder schade terugstuurt. De prijs voor de maaltijden hangt af van hoeveel je er bestelt: hoe meer hoe goedkoper. De prijzen beginnen vanaf 30 euro per week.

Kopen: ben je overtuigd en wil je zo’n slimme stomer aanschaffen? Dan betaal je eenmalig 249 euro. De prijs van een maaltijd ligt dan tussen de 6 en de 10 euro.

Lees meer over:
Gezondheid en fitness

Plaats reactie

666

0 reacties

Meest gelezen

Interview: “Loop niet naar Aldi, Lidl of Action voor goedkope smarthome”

Slimme speakers, lampen of een thermostaat: smart-producten die via het internet met je telefoon verbinden zijn in de lift. I...

Poco M3 officieel: budgettoestel met giga accu komt naar België

De Poco M3 is officieel voorgesteld. Poco heeft een erg voordelige telefoon op de markt gebracht, en hij komt met een grote 6...

Motorola Moto E7 officieel: budgettelefoon met 48 MP-camera

Motorola kondigde in september de Moto E7 Plus aan en voegt daar nu de Moto E7 aan toe. Motorola wil met de E7 een 48 MP-came...

'Huawei P50 krijgt Kirin 9000-processor, ontdek de eerste specificaties'

Huawei gaat volgend jaar zijn P50-toptoestel aan de wereld tonen, en ondanks eerdere geruchten komt die toch met zijn eigen K...

Honderdduizenden gestolen Spotify-wachtwoorden ontdekt op server

Beveiligingsonderzoekers hebben de wachtwoorden van honderdduizenden Spotify-gebruikers ontdekt op een server. Het gaat om ge...

Flipboard heeft nu ook een donker thema, zo stel je het in

Flipboard is een populaire app nieuws-app en ze heeft nu ook een donker thema gekregen. Hierdoor is het nieuws lezen in de ap...

OPPO: Geen plannen om oprolbare telefoon voor consumenten te lanceren

OPPO heeft bekend gemaakt dat we voorlopig nog geen oprolbare OPPO X 2021 in de winkels zullen tegenkomen. Het bedrijf heeft...

Twitter waarschuwt je als je een misleidende tweet liket

Twitter gaat gebruikers een pop-up-melding tonen als ze een tweet met mogelijk misleidende informatie leuk vinden. Gebruikers...

Lees meer

Net binnen

Twitter waarschuwt je als je een misleidende tweet liket

Twitter gaat gebruikers een pop-up-melding tonen als ze een tweet met mogelijk misleidende informatie leuk vinden. Gebruikers...

Honderdduizenden gestolen Spotify-wachtwoorden ontdekt op server

Beveiligingsonderzoekers hebben de wachtwoorden van honderdduizenden Spotify-gebruikers ontdekt op een server. Het gaat om ge...

Poco M3 officieel: budgettoestel met giga accu komt naar België

De Poco M3 is officieel voorgesteld. Poco heeft een erg voordelige telefoon op de markt gebracht, en hij komt met een grote 6...

Interview: “Loop niet naar Aldi, Lidl of Action voor goedkope smarthome”

Slimme speakers, lampen of een thermostaat: smart-producten die via het internet met je telefoon verbinden zijn in de lift. I...

Motorola Moto E7 officieel: budgettelefoon met 48 MP-camera

Motorola kondigde in september de Moto E7 Plus aan en voegt daar nu de Moto E7 aan toe. Motorola wil met de E7 een 48 MP-came...

Lees meer